DŽORDŽ VAŠINGTON SA KOSOVA Albanski premijer pred početak suđenja liderima OVK podsetio na reči Bajdena o Tačiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2023, 20:01

"DŽORDŽ VAŠINGTON SA KOSOVA" Albanski premijer pred početak suđenja liderima OVK podsetio na reči Bajdena o Tačiju

Sutra će u Prištini biti organizovan "Marš za pravdu" u znak podrške optuženim liderima OVK kojima u ponedeljak počinje suđenje.

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas kako je američki predsednik Džozef Bajden jednom prilikom pozdravio bivšeg kosovskog predsednika Hašima Tačija kao "Džordža Vašingtona sa Kosova".

Are those who lead their people towards freedom against brutal regimes now to be considered criminals? It's a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << concerning thought, especially considering the man in this photo was once hailed as the George Washington of Kosovo by Joe Biden himself! https://t.co/w5sEiAI8Nc

— Edi Rama (@ediramaal) April 1, 2023

- Da li se oni koji vode svoj narod ka slobodi protiv brutalnih režima sada smatraju zločincima? To je zabrinjavajuća pomisao, posebno imajući u vidu da je čoveka na ovoj fotografiji nekada lično Džo Bajden pozdravio kao Džordža Vašingtona sa Kosova - napisao je Rama.

On je uz ovu objavu podelio Rojtersov tekst u kojem se podseća na suđenje i optužbe protiv Hašima Tačija.

Podsetimo, u ponedeljak pred Specijalnim sudom u Hagu počinje suđenje Hašimu Tačiju, Kadri Veseljiu, Jakupu Krasnićiju i Redžepu Seljimiu, optuženima za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.

Inače, sutra će u Prištini biti organizovan "Marš za pravdu" u znak podrške optuženim liderima OVK kojima u ponedeljak počinje suđenje.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Hašim Tači

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.