Srbija poražena od Italije u osmini finala Evropskog prvenstva

Izvor: Beta, 11.Sep.2022, 20:33

Srbija poražena od Italije u osmini finala Evropskog prvenstva

Košarkaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto su večeras u Berlinu poraženi od Italije sa 86:94 (28:20, 23:25, 17:21, 18:28).Utakmica je rešena početkom poslednje četvrtine kada je Italija serijom od 16:2 stigla do 12 poeni prednosti.Najbolji kod Srbije bio je Nikola Jokić sa 32 poena i 11 skokova, a pratio ga je Vasilije Micić sa 16 poena i osam asistencija.Italiju su do pobede predvodili Marko Spisu sa 22 poena i Nikolo Meli sa 21 poenom, dok je Simone Fontekio zabeležio 19, a Ahile Polonara 16 poena.Naša selekcija je bolje ušla u meč, i polovinom prve četvrtine serijom 12:0 stigla do dvocifrene prednosti. Italijani su do kraja četvrtine uspeli da se konsoliduju i smanje zaostatak na osam poena.U drugoj četvrtini, Srbija je održavala prednost zahvaljujući raspoloženom Jokiću. U četvrtom minutu druge deonice trojkom Marka Jagodić-Kuridže Srbija je stigla do maksimalnih 12 poena prednosti.Italija se ponovo vratila u utakmicu vezanim tojkama Melija i Fontekija. Odličnim šutem za tri poena Italija je uspela u potpunosti vrati u meč, i smanji razliku na samo tri poena 48:45. Micić je trojkom u poslednjem napadu postavio konačan rezultat na poluvremenu 51:45.Najbolji kod Srbije u prvom delu bio je Nikola Jokić sa ...
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Italija,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kraj za Srbiju: "Orlovi" pali u posljednjoj četvrtini

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Sep.2022

​Košarkaši Srbije završili su takmičenje na ovogodišnjem Evrobasketu nakon što su večeras u osmini finala poraženi od Italije 94:86.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.