POLUFINALE EP ZA ODBOJKAŠICE Srbija na Italiju, finale pre finala

Izvor: 011vodič.com, 07.Sep.2019, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLUFINALE EP ZA ODBOJKAŠICE Srbija na Italiju, finale pre finala

Sedam utakmica – sedam pobeda odbojkašica Srbije na Evropskom prvenstvu. Sada sledi borba za medalju. Izabranice selektora Zorana Terzića „prošetale“ su se do polufinala, a tu ih čeka najveći konkurent u Ankari, Italija (subota, 16.00). Biće to repriza finala prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Japanu, kada je naša selekcija bila bolja posle dramatičnih pet setova.
MAXBET ASISTENCIJA
SERBIA – ITALY 1
TURKEY – POLAND 1
Naše odbojkašice stigle su do petog uzastopnog polufinala šampionata Strarog kontinenta, a šestog u istoriji. Pobednik ovog meča biće veliki favorit u finalu.
Ovo polufinale proteći će u obračunu dve najbolje korektorke planete, naše Tijane Bošković, MVP Evropskog prvnstva iz Bakua 2017. godine i prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Japanu, i italijanske bombarderke Paole Egonu. Radi se o veoma mladih igračicama, Tijana ima 22, a Paola 20, ali koje već sada dominiraju svetskom odbojkom.
Kladionica MaxBet vam je pripremila novo iznenađenje. Pokrećemo novu mobilnu aplikaciju, koja je već dostupna za Android. Uskoro će moći da se skine i za IOS. Više informacija možete pronaći na sajtu naše kladionice, kao i na Jutjub kanalu.
Prošle godine je mlada Bilećanka bila uspešnija, nadamo se da će i sada da dobije rat sa korektorkom šampiona Evrope, Novarom. Srbija je lakše stigla do polufinala. Lako je pobeđena Bugarska, dok su Italijanke igrale četiri seta protiv Rusije.
Opasnost po našu selekciju preti od još jedne tamnopute Italijanke Fatime Mirjam Sile. Ona je u tandemu sa Egonu protiv Rusije imala čak 47 poena. Međutim, ima i Srbija adute. Najefikasnija naša odbojkašica u Ankari je Brankica Mihajlović, od jeseni novi adut Fenerbahčea. Ona je sakupila 100 poena, tri više od Boškovićeve. Komandant našeg tima je iskusna tehničarka Maja Ognjenović. U bloku dominira Stefana Veljković, dok u polju sve stiže libero Silvija Popović. Srbija ima ulogu blagog favorita, dužu klupu i pobednički mentalitet.
PAŽNJA!
Naša reprezentacija je izgubila samo tri seta na šampionatu, a u osmini finala i četvrtfinalu zabeležene su dve maksimalne pobede protiv Rumunije i Bugarske.
Selektor Zoran Terzić ističe da je svaka medalja na Evropskom prvenstvu uspeh, ali naše zlatne odbojkašice navikle su nas na najsjajnija odličja. Srbija je šampion Evrope i sveta i olimpijski vicešampion.
Najvažnije je da igračice shvate da igramo dve utakmice. Obe su važne, nema nikakve veze koju pobedimo ili eventualno izgubimo. Obe moramo da odigramo punom snagom, bez obrzira na to što smo evropski i svetski šampioni. Svaka medalja na Evropskom prvenstvu je veliki uspeh. Teško je nositi breme favorita, pre svega igračicama. Svesne su očekivanja, kako su ispraćene od ljudi iz odbojke i van nje. Znaju da svi očekuju da će Srbija u najmanju ruku da igra finale. To predstavlja pritisak, za sad se one bore s tim kako treba, mirne su u glavi i razmišljaju o utakmici koja sledi – rekao je Terzić.
U drugom polufinalnom paru u subotu (18.30) domaćin Turska dočekaće Poljsku. Turkinje nisu briljirale u grupnoj fazi, ali su u četvrtfinalu pregazile Holandiju sa 3:0, nošene frenetičnom podrškom sa tribina. Četa italijanskog stručnjaka Đovanija Guidetija ima ulogu favorita. Poljakinje se uzdaju u korektoru Malvinu Smaržek i Magdalenu Stisijak, koje su bile najzaslužnije za pobedu u četvrtfinalu protiv Nemačke, posle pet setova.
Srbija brani titulu evropskog šampiona. Pre dve godine u finalu u Bakuu, naše odbojkašice su bile bolje od Holandije – 3:1.
PAŽNJA!
Srbija je jedina neporažena reprezentacija na EP. Italijanke su u grupnoj fazi poražene u Lođu od Poljske posle pet setova.
 

The post POLUFINALE EP ZA ODBOJKAŠICE Srbija na Italiju, finale pre finala appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Italija

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.