EP: Srbija u finalu!

Izvor: B92, 27.Jan.2012, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Srbija u finalu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva koje se održava u holandskom Ajndhovenu.

Srbija je u polufinalu eliminisala aktuelne prvake sveta Italijane sa 12:8, fantastičnom igrom u drugoj i trećoj četvrtini.

Italijani su posle prvog perioda vodili 5:4, ali je posle smene na golu Srbija dominirala u nastavku i obezbedila medalju u Holandiji. U drugom polufinalu od 20.00 časova sastaju se Mađarska i Crna Gora. Finale Evropskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvenstva je u nedelju u 15.30h.

Italijani su bili konkurentni timu Dejana Udovičića samo u prvoj četvrtini, ali najviše zahvaljujući indisponiranom golmanu Srbije Slobodanu Soru.

"Azuri" su postigli čak pet golova, ali je napad "orlova" bio jednako dobar i zadržao rezultatski priključak. Aleksić, Filipović, Udovičić i Mitrović su pogađali za 4:5.

U finišu prve četvrtine Udovičić je zamenio Sora na golu, a rezultat je do kraja perioda ostao nepromenjen.

Srbija je na startu druge četvrtine odigrala dva brzopleta napada, ali je rival posustao u ofanzivi što je omogućilo "orlovima" da uspostave svoj ritam.

Filipović je iznerviran zbog nekoliko promašaja konačno doneo izjednačenje, a mladi Aleksa Šaponjić je doneo prednost Srbiji. Seriju našeg tima prekinuo je Felugo, ali je to bio samo kratki trzaj rivala pošto je Srbija golovima Prlainovića i Mirtovića stekla solidnu prednost na poluvremenu (8:6).

Usledio je treći period u kojem je rešen meč. Odbrana Srbije bila je briljantna, primila je samo jedan gol, u to u finišu, nakon što su Ćuk, Udovičić i Filipović doneli +5 našem timu (11:6).

Poslednja četvrtina protekla je u znaku odbrana, Italijani su preko Figriolija vratili nadu, ali je dva minuta pre kraja Milan Aleksić efektnim golom realizovao sjajan napad Srbije i postavio konačnih 12:8.

Srbija Italija 11:8 (4:5, 4:1, 3:1, 1:1)

Filipović 3, Udovičić 2, Aleksić 2, Mitrović 2, Šaponjić 1, Ćuk 1 – Galo 2, Figari 2, Đorgeti 2, Felugo 1, Figrioli 1

Kretanje rezultata:

0:1 Valentino Galo

Milan Aleksić 1:1

Vanja Udovičić 2:1

2:2 Aleks Đorgeti

2:3 Aleks Đorgeti

2:4 Nikolo Figari

Filip Filopović 3:4

Stefan Mitrović 4:4

4:5
Valentino Galo

Filip Filipović 5:5

Aleksa Šaponjić 6:5

6:6 Maurisio Felugo

Andrija Prlainović 7:6

Stefan Mitrović 8:6

Miloš Ćuk 9:6

Vanja Udovičić 10:6

Filip Filipović 11:6

11:7 Nikolo Figari

11:8 Pijetro Figrioli

Milan Aleksić 12:8
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Italija,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.