Derbi pod znakom pitanja

Izvor: Blic, 13.Okt.2010, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi pod znakom pitanja

Prekid utakmice Italija - Srbija mogao bi da utiče i na domaće prvenstvo, u slučaju da se proceni da ne postoje bezbednosni uslovi za odigravanje 139. večitog derbija na beogradskoj Marakani, koji je na programu za deset dana.

Procena da li može da se odigra utakmcia mora da se napravi do ponedeljka. Miodrag Janković, generalni sekretar Zajednice Jelen Superlige, kaže da Pravilnik o takmičenju daje mogućnost da utakmica između Crvene zvezde i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Partizana bude i odložena, ali i da veruje u državne organe.

"Posle svega što se desilo u Đenovi, kroz manje od deset dana imamo utakmicu isuviše visokog rizika i moramo da razmišljamo. Procenu da li utakmica može da se odigra prave komesari sa policijom, uključeni su i klubovi, a sve to moramo da uradimo najkasnije do ponedeljka, uz ogradu da je ispred nas prvenstveno kolo u kojem imamo, takođe, jednu utakmicu visokog rizika u Lučanima, pa moramo da razmišljamo i o tome", rekao je Janković za "Blic".

On je precizirao i šta tačno piše u Pravilniku o takmičenju.



"Postoji propis koji kaže da ukoliko je nemoguće da se sprovedu bezbedonosne mere, utakmica može da bude odložena. Verujem u našu policiju i smatram da imamo snage i u ovakvim uslovima da organizujemo večiti derbi na najbolji mogući način sa bezbedonosnog aspekta", rekao je Janković.
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Italija,   Crvena Zvezda,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.