Utakmica Srba i Albanaca, intervenisalo obezbeđenje

Izvor: Kurir, 21.Feb.2015, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utakmica Srba i Albanaca, intervenisalo obezbeđenje

BEČ - Uz povećano prisustvo policije danas je u Beču odigrana utakmica između fudbalskih klubova Kajzerebersdorf-Srbija 08 (KE-Srbija 08) i SV Albanije, na kojoj su, na samom kraju, protiv srpskih navijača intervenisali čuvari reda.

Utakmica između dva kluba 2. Pokrajinske lige, članova pete fudbalske lige Austrije, trebalo je da se odigra u novembru ali je odložena nakon incidenta na kvalifikacionom susretu između >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu.

Fudbalski savez Beča odlučio je da odloži ovaj susret kako bi se strasti smirile, i da ne bi došlo do incidenta i na utakmici u Beču.

Pred ukupno oko 1.200 navijača, od kojih 800 pristalica SV Albanije, koji su doputovali iz brojnih gradova Austrije, ali i Makedonije, KE-Srbija 08 i SV Albanija odigrali su meč bez incidenata na terenu.

Utakmica, koja je završena rezultatom od 2:1 (1:1) u korist Albanije, završena je, međutim, delovanjem policije protiv srpskih navijača.

Pred sam kraj susreta policija je upala među srpske navijače, koristeći pendreke, ali i biber sprej nakon što su fanovi bacili petardu na teren.

Inače, i na ovom susretu u Beču, kao i prošle godine u Beogradu, navijači SV Albanije nosili su zastave Velike Albanije, Kosova i Albanije, dok su srpski navijači poneli zastave Srbije, Rusije, ali i parolu „Dalibore Lukiću večno ćes živeti“.

Naime, danas je u Lincu sahranjen Dalibor Lukić, koji je početkom meseca ubijen, a za ubistvo osumnjičeni su Albanci.
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija,   Incident

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.