Pajović: Imamo argumente za 3:0

Izvor: B92, 17.Okt.2014, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajović: Imamo argumente za 3:0

Predsednik Arbitražnog suda FSS Slobodan Pajović rekao je za B92 da su argumenti na našoj strani nakon prekinutog meča Srbija – Albanija.

Pajović je smatra da bi UEFA u najmanju ruku trebalo da dodeli Srbiji pobedu od 3:0 jer Albanci nisu želeli da nastave iako je to zahtevano.

Utakmica između Srbije i Albanije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine na stadionu u Humskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prekinuta je u 41. minutu nakon što se nad terenom pojavio dron sa zastavom takozvane ’velike Albanije’.

„Siguran sam da će službena lica prikazati situaciju kako se i dogodila. Smatram da su tu činjenice na našoj strani. Prvenstveno mislim da je uzrok ovog sukoba i prekida utakmice zastava, odnosno politička provokacija velikih razmera koja je kasnije izazvala nerede i nesportsko ponašanje publike. Ako se posmatra uzrok nastanka incidenata i prekida utakmice, to je sa strane Albanije. Video sam u saopštenjima Fudbalskog saveza da je UEFA tražila da se albanska federacija izjasni zašto nisu nastavili utakmicu. Zaključuje se dakle da su bili pozvani da nastave utakmicu, a to je jedan od težih prekršaja jer nije na njima da odlučuju da li će nastaviti ili neće. Oni moraju to da učine i to se sankcioniše u najmanju ruku sa 3:0 i oduzimanjem bodova jer je to jedan od većih prekršaja. Prekršaj koji se tiče političke provokacije je u rangu rasističkih, verskih i nacionalnih i smatra se jednim od težih prekršaja, tako da se, ono što je kasnije usledilo, ne može porediti. Po meni, najteže što može da se desi za nas je da se proglasi podeljena odgovornost za prekid utakmice i da se odigra nova utakmica bez publike“, kaže Pajović za B92.

On dodaje da je uveren da će delegat koji je iz Holandije objektivno izvesiti o ovom incidentu.

„Ja sam uveren da će delegat biti nezavisan i da će izneti činjenice onakve kakve jesu. On u svakom slučaju ima najbolja saznanja. Verujem da službena lica rade dobro svoj posao, i sam sam delegat u našoj ligi. Ne vidim razlog da ne bude objektivan.“

UEFA je pkorenula istragu protiv Srbije i Albanije, a konačna odluka biće doneta 23. oktobra.
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.