Fudbaleri Albanije: Ličilo je na ratnu zonu, strahovali smo za život, svi smo tužni

Izvor: Blic, 15.Okt.2014, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri Albanije: Ličilo je na ratnu zonu, strahovali smo za život, svi smo tužni

Fudbaleri Albanije Elseid Hisaj i Etrit Beriša rekli su da je meč njihove reprezentacije i Srbije ličio na ratnu zonu.

"Ono što se dogodilo bilo je neočekivano. Takve utakmice visokog rizika ne treba da se igraju na stadionu bez zaštite. Bilo je neverovatno videti huligana ispred nas tokom utakmice, a da nikog nema da te brani. Ja sam dobro, ali svi smo tužni zbog onoga što se dogodilo", rekao je Hisaj za italijanske medije.

Utakmica između Srbije i Albanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo prekinuta je u utorak u Beogradu, posle incidenta kada se iznad terena pojavila zastava "velike Albanije", zbog čega je izbio sukob u kojem su učestvovali igrači obe ekipe, kao i navijači domaćeg tima.

"Pre utakmice smo znali da će nas cela nacija gledati u tom veoma važnom meču... Atmosfera je ličila na ratnu zonu", rekao je Beriša.

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak i u četvrtak, 23. oktobra trebalo bi da donese odluku povodom prekida susreta na stadionu Partizana u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Bilo je gadno, bojali smo se za život! Bilo nas je strah da srpski igrači ne iskidaju našu zastavu, zbog toga je došlo do celog sukoba. Nismo se osećali sigurno, tek smo u službenim prostorijama stadiona bili mirni i spokojni. Četiri naša igrača su povređena u tuči s navijačima na terenu. Posle toga nismo bili spremni opet da izađemo na teren. Da, bila je opcija da se nastavi, ali mi nismo hteli. Ja sam, kao i cela klupa za rezervne igrače, utrčao na teren, ali u sukobima nisam učestvovao, dakle niti sam udaren, niti sam ja nekoga udario", rekao je

rekao je Sokolj Cikaleši za goal.com.

Oko dva sata nakon utakmice fudbaleri Albanije pod jakim policijskim snagama ispraćeni su na aerodrom i odatle su odleteli za Tiranu, gde im je priređen doček.

"Srpski igrači su se kasnije zaštitnički ponašali prema nama, pogotovo (Branislav) Ivanović koji nam je čak došao i pre utakmice u svlačionici i kazao 'To je samo utakmica'. A potez (Stefana) Mitrovića nas je sve iznenadio", dodao je fudbaler Splita.
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.