Drecun: Dok se Albanija ne izvini, bespredmetni razgovori o saradnji

Izvor: BKTV News, 15.Okt.2014, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Dok se Albanija ne izvini, bespredmetni razgovori o saradnji

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun incident na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija ocenio je kao dobro planiranu diverziju iza koje stoji zvanična Tirana i dodao da ne vidi odgovornost ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

– Ovo je brutalan, do sada neviđen pokušaj da se zloupotrebi jedna sportska manifestacija zarad promocije jednog anticivilizacijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << projekta kojim se šalje snažna destabilizirajuća poruka“ – rekao je Drecun i dodao da takvo ponašanje dovodi u sumnju dobronamernost Albanije i posetu albanskog premijera čini nesvrsishodnom.
Dok ne dobijemo izvinjenje Albanije i dok odgovorni ne budu kažnjeni, a odgovorni su ne samo u FS Albanije već i u zvaničnoj Tirani, mislim da je bespredmetno razgovarati uopšte o dobrosusedskoj saradnji i o poboljšanju odnosa, dodao je.
Ponovio je da je ovo ne samo incident već dobro osmišljena akcija iza koje stoje zvaničnici u Tirani, te da bismo u narednom periodu mogli da budemo suočeni sa sličnim provokacijama.
Prema njegovoj oceni, bezbednost prisutnih na utakmici nije bila ugrožena i ne može se, kako je rekao, prebacivati odgovornost na Srbiju. Takođe, naveo je i da ne vidi odgovornost ministra unutrašnjih poslova za to što se desilo.
DSS i pokret Dveri zatražili su danas ostavku ministra policije zbog sinoćnog incidenta.
Izvor: tanjug
The post Drecun: Dok se Albanija ne izvini, bespredmetni razgovori o saradnji appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.