Ambasadoru Albanije u Srbiji uručen demarš

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2014, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadoru Albanije u Srbiji uručen demarš

Ambasadoru Albanije u Beogradu Iljiru Bočki danas je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije uručen najoštriji demarš povodom velikoalbanskih provokacija tokom jučerašnje fudbalske utakmice između Srbije i Albanije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministarstvo je ocenilo da ovakvi, očigledno brižljivo planirani incidenti, kakav je prelet bespilotne letelice sa zastavom "velike Albanije" iznad terena na kome se odigrava fudbalska utakmica visokog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rizika, ozbiljno narušavaju napore da se izgradi odnos poverenja i saradnje u regionu.

Albanskom ambasadoru, kako se navodi, predočeno je da Srbija očekuje od albanskih zvaničnika jasnu osudu sinoćnih incidenata, što bi bio prvi, neophodan korak ka prevazilaženju problema.

U saopštenju se dodaje da Srbija predano radi na negovanju dobrih odnosa sa susedima, od kojih očekuje isti takav pristup, i neće tolerisati ovakve provokacije.
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.