Izvor: MozzartSport.com, 07.Dec.2021, 13:12

Zvezdi u Bragi sudi Italijan na kojeg se obrušio Murinjo i koji je oštetio Milan

Spada u red boljih italijanskih sudija

Italijanski arbitar Marko Gvida će deliti prvadu Crvenoj zvezdi na gostovanju Bragi u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope.

Pomenuti sudija spada u red poznatijih na Apeninima, a Zvezdi je već sudio pre dve godine na gostovanju Totenhemu kada su Spursi slavili ubedljivih 5:0. Delio je pravdu i Partizanu u meču Lige Evrope protiv AZ >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Alkmara u Humskoj koji je završen 2:2. Ove sezone je sudio i dva meča u Ligi šampiona. Na meču Bajern – Dinamo Kijev (5:0) i u duelu PSŽ – Lajpcig 3:2 kada je dosudio dva penala. Imao je i po jedan meč u kvalifikacijama za Ligu Evrope (Olimpijakos – Slovan 3:0) i u kvalifikacijama za Ligu konferencija (Fajenord – Lucern 3:0).

Međutim, mnogo više pažnje je privukao nekim odlukama na domaćoj sceni.

Romin trener Žoze Murinjo ga je javno optužio da je „upropastio utakmicu“ u gradskom derbiju protiv Lacija koji su Nebeskoplavi pobedili 3:2.

„Nažalost, fantastična iutakmica je uništena od strane sudije i njegovih kolega iz VAR sobe. Umesto da bude 1:1, bilo je 2:0 za Lacio. Takođe, propustio je da pokaže drugi žuti karton njihovom igraču Lukasu Leivi“, rekao je tada Murinjo posle meča.

Posle tog derbija, Gvida je stavljen na hlađenje i prebačen na određeni period da deli pravdu u Seriji B.

Gvida je sudio i meču Fiorentina - Milan (4:2) koji je obeležio Dušan Vlahović. Pri rezultatu 3:1 za Violu, Gvida nije svirao očigledan penal za Rosonere posle faula nad Leaom.

I posle tog meča je prebačen na Seriju B.

Takođe, zamera mu se da je na utakmici Lacija i Aalante greškom pokazao žuti karton Pepeu Reini.

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.