Izvor: MozzartSport.com, 10.Dec.2021, 00:08

Zvezda je neuništiva! Evropa ponovo na Marakani tek u martu (VIDEO)

Crveno-beli odbranili prvo mesto u Bragi i plasirali se direktno u osminu finala Lige Evrope - 1:1

Ova Crvena zvezda je definitivno neuništiva. Ponovo je pokazala sposobnost da se izdigne iznad teške situacije, preživi minute ozbiljnog krvarenja, a onda potpuno prebrodi sve probleme i dođe do velikog cilja! Iako je imao zaostatak u Bragi, sastav Dejana Stankovića je uspeo da osvoji veliki bod u poluranom Kamenolomu i obezbedi direktan plasman u Ligu Evrope - 1:1 (0:0).
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Srpski šampion je naivno kažnjen u 52. minutu, kada Galeno doveo svoj tim u vođstvo, nakon nesmotrenog igranja Marka Gobljića rukom u svom šesnaestercu. Ipak, 18 minuta kasnije desnom beku crveno-belih uzvratio je Dijogo Leite, koji je udario Radovana Pankova laktom u glavu, a glavni sudija Marko Gvida pokazao na belu tačku, posle čega je Aleksandar Katai postavio konačan rezultat.

Srpski šampion se prvi put od sezone 1996/1997. i čuvenog okršaja sa Barselonom u trećem kolu Kupu pobednika kupova, plasirao među 16 najboljih ekipa jednog evropskog takmičenja. Stankovićev tim je drugi put uzastopno osvojio 11 bodova u grupnoj fazi, a ovoga puta je to bilo dovoljno za drugo mesto i proboj u osminu finala. Razloga za nezadovoljstvo nema ni Karlos Karvaljal, čiji je tim završio na drugom mestu, zahvaljujući remiju Ludogoreca i Brage u Razgradu, ali odlazi u 1/16 finala, gde ga čekaju trećeplasirani timovi iz grupne faze Lige šampiona.

Crveno-beli će čekati pobednike tih utakmica, dok su mečevi osmine finala zakazani za 10. i 17. mart.

Crvena zvezda nijedgo trenutka tokom utakmice nije dozvolila sebi da podlegne pritisku protivnika. Braga je bila ta koja je diktirala tempo, ali su crveno-beli odgovoronom u defanzivi, ali i mogućnošću da povrememno vrlo opasno odgovore iz kontranapada, terali protivnika unese ozbiljnu dozu opreza u svoju igru. Morao je Milan Borjan da bude na visini zadatka, ali nikako sa druge strane nije smeo da se uspava ni Mateus, s obzirom da su gosti umeli opasno da priprete sa distance.

Sa pokretljivim Srnićem, prilično odgovornim Kangom, ali i Rišairom Živkovićem, koji se pravovremeno vraćao i učestvovao u otvaranju akcija, zajedno sa Ivanićem i Kataijem, gosti su terali sastav Karlosa Karvaljala da se iz razmene pasova u ofanzivnim akcijama prebaci na juriš u defanzivi. Stankovićev tim je prenosio težište na polje protivnika i tako omogućavao svojim defanzivicima da se postave u formaciju. Nije srpski šampion loše otvorio ni drugo poluvreme, ali se onda dogodio kobni trenutak iz 51. minuta, kada je Marko Gobeljić nakon nebeskog duela sa Oliveirom neoprezno zakačio loptu rukom, a Marko Gvida bez oklevanja pokazao na belu tačku. Galeno je potom bio neumoljiv, a utakmica dobila potpuno drugačiji tok. Ipak, samo do 70. minuta, kada je Katai na identičan način postavio konačan rezultat.

Crveno-beli su u prvom poluvremenu odgovorili baš onda kada je Braga počela ozbiljnije da ugrožava gol Milana Borjana. U kratkom vremesnkom periodu ozbiljno su zapretili Madeiros i Rikardo Orta, ali je kapiten Beograđana na delu potvrdio da mu je koncentracija na maksimalnom nivou. Posebno se istakao kod udarca kapitena domaćeg tima, koji je zahvatio loptu iz prve i žestoko gađao, ali je čuvar mreže gostiju bio na pravom mestu. Zvezda je uzvratila preko Gelora Kange u 13. minutu. Gabonac je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, posle odbijene lopte posle pokušaja Kataija, gađao donji desni ugao i na velike muke stavio Mateusa. Taj trenutak je učino da se domaći tim malo trgne i uspori, što je bilo od dragocene važnosti za Stankovićev tim, da uzme nekoliko minuta predaha.

Da je Braga neko protiv koga ne smeš da doživiš prazan hod u i igri i pad koncentracije, pokazali su i trenuci iz završnice prvog poluvremena, kada je Borjan ponovo bio na iskušenjima posle udarca Galena, ali je i na taj pritisak domaćina Stankovićev tim odgovorio na pravi način. Posle jednog vrlo tečnog napada, odlično je sa ivice kaznenog prostora gađao Mirko Ivanić, pa je Mateus ponovo morao da izvlači maksimalan potencijal iz sebe.

Brzo primljeni gol na početku drugog poluvremena, primorao je Dejana Stankovića da potpuno promeni ofanzivnu orjentaciju i sistem igre. Na isteku časa igre na terenu su se umesto Gobeljića, Živkovića i Srnića našli Gajić, Pavkov i Ben, krenulo se u napad, što je bilo jedina preostala opcija u pokušaju da se adekvatno odgovori na prednost domaćina. U tome se brzo i uspelo! Posle prekida i centaršuta u 67. minutu, neoprezni Dijogo Leite je laktom u glavu udario Radovana Pankova u kaznenom prostoru, a Gvida ponovo nije imao nikakvu dilemu. Odgovornost je preuzeo Katai i možda još i hladnokrvnije nego Galeno poslao loptu u mrežu sa kreča.

Uskoro opširnije...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Utakmica Partizan Braga

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.