Izvor: Piplmetar.rs, 22.Maj.2023, 11:30

Milovan Mikica Vesnić, i pored problema, četvrti u trci Evropskog šampionata u Portugalu

N. K. danas 09:53

Foto: Press služba Milovana Vesnića
Užički automobilista Milovan Mikica Vesnić, i pored problema sa pneumaticima, zauzeo je četvrto mesto na trci u Portugalu, u okviru Evropskog šampionata na brdskim stazama.

Vesnić je objasnio da je na trci u okolini Brage u Portugalu, kao i na prethodnoj trci u Španiji, vozio automobil sa istrošenim pneumaticima, jer novi, iako je to bilo obećano, nisu stigli.
„Ovo je već treći >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << takmičarski vikend kako nastupam sa istrošenim gumama što ozbiljno utiče, pre svega, na bezbednost, ali i na moje samopouzdanje i performanse“, kazao je Vesnić.
Foto: Press služba Milovana Vesnića I pored toga, dodao je, iz vožnje u vožnju bio je sve brži, ali pred sam kraj druge od tri trke, njegov „audi RS3 LMS “ počeo je da posustaje.
„Uporedivši podatke telemetrije sa konkurentima, koji voze sliče automobile, zaključili smo da „audiju“ nedostaje snage, pa smo odlučili da ne učestvujemo u poslednjoj vožnji“.
„Srećom“, naveo je, „postignuta vremena iz prve dve trke u zbiru obezbedila su mu četvrtu poziciju“.
Foto: Press služba Milovana Vesnića „Žao mi je što nisam mogao da izvučem maksimum i iz sebe i automobila na veoma brzoj i atraktivnoj stazi, pred više od 100.000 gledalaca”, poručio je Vesnić.
Sledeća trka je u Češkoj, na stazi Ecce Homo, za četrnaest dana, ali Vesnićev tim je naveo da je „već sada upitno da li je fizički i logistički uopšte moguće da startuje na čuvenoj stazi“.
Treći u generalnom plasmanu
Vesnić, koji je jedini predstavik Srbije na Evropskom šampionatu, sa 12 bodova na dosadašnjim trkama, pozicionirao se na trećem mestu u generalnom plasmanu grupe 3.
Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Sport



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Pogledaj vesti o: Utakmica Partizan Braga

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.