Izvor: MozzartSport.com, 16.Okt.2021, 14:43

Ludogorec se štedi protiv Carskog Sela kako bi bio kompletan za Bragu

Prvak Bugarske meč 11. kola domaćeg šampionata igra u subotu od 16.30 časova

Ludogorec nije dobar u Ligi Evrope, osvojio je samo jedan bod u mečevima sa Midtjilandom i Crvenom zvezdom, ali zato mu barem u šampionatu Bugarske ide odlično. Prvi je na tabeli, samo jednom nije pobedio i za sada samo CSKA Sofija deluje kao tim koji može da ga ugrozi. Priliku da se dodatno učvrsti na vrhu tim iz Razgrada će imati u subotu od 16.30 časova, kada će mu u goste doći Carsko Selo, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nekadašnja filijala pomenutog CSKA.

Ludogorec je posle poraza od Zvezde sa 1:0 smenio Valdasa Dambrauskasa, a novi trener je bivši pomoćnik Litvanca, Stanislav Genčev. Mladi strateg je rešio da odmori nekoliko igrača ove subote, zato što već u četvrtak igra verovatno ključan meč sa Bragom, od kojeg Bugarima zavisi evropsko proleće.

16.30: (1,18) Ludogorec (6,50) Carsko Selo (13,0)

Duel sa Carskim Selom propustiće reprezentativac Bugarske Kiril Despotov i igrač Benina Olivije Verdon. Obojica su izašli iz povreda, nastupali su za svoje nacionalne timove i Genčev je rešio da ih poštedi, kako bi bili spremni za megdan sa Portugalcima.

Na terenu se neće naći ni levi bek Anton Nedjalkov, koji zbog povrede nije igrao protiv Zvezde. On se još nije potpuno oporavio, a veliko je pitanje da li će da bude spreman za četvrtak. Medicinski tim radi na tome da ga osposobi, pošto je Nedjalkov veoma važan šraf u defanzivi Ludogoreca.

Na njegovo mesto će ponovo Sisinjo. Brazilac je protiv Crvene zvezde dobio crveni karton, neće moći da igra protiv Brage, tako da nema razloga da odmara u prvenstvu.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Tokom reprezentativne pauze trenera je promenio i gostujuć tim. Na klupu se vratio Ljuboslav Penev, a ovo će da mu bude prvi meč od kako je napustio CSKA iz Sofije.

On neće moći da računa na Božidara Tomovskog, koji je povrgnut operaciji i predstoji mu dug oporavak. Zato, u tim se vratio napadač Dimo Bakalov, koji je ove sezone dao jedan gol na pet mečeva.

Carsko Selo je ubedljivo poslednje na tabeli, sa samo šest osvojenih poena iz 10 kola. Gol-razlika mu je takođe očajna, 4:11.

Nikada do sada crveno-beli nisu savladali Ludogorec, ali su dva puta uspevali da izvuku 1:1, u oba prvenstvena susreta prošle sezone. Tim iz Razgrada je u martu savladao Carsko Selo u Kupu Bugarske sa 2:1, a pre toga su 2019. godine oba prvenstvena duela pripala Ludogorecu istim rezultatom, po 2:0.

BUGARSKA 1 – 11. KOLO

Petak

Lokomotiva Plovdiv – Arda 0:0

Pirin – Botev Vraca 3:1 (1:1)

/Stanoev 38pen, Jordanov 71, Kostov 72 – Georgiev 45+6/

Subota

16.30: (1,18) Ludogorec (6,50) Carsko Selo (13,0)

19.00: (3,80) Lokomotiva Sofija (3,30) Levski (1,95)

Nedelja

16.00: (1,70) Černo More (3,40) Slavija Sofija (5,00)

18.15: (1,57) CSKA Sofija (3,70) Botev Plovdiv (5,80)

Ponedeljak

19.00: (2,40) CSKA 1948 Sofija (3,15) Beroe (2,90)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Utakmica Partizan Braga

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.