LIGA EVROPE: Milan demonstrirao silu! Janković i Karabag srušili Bragu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 00:24

LIGA EVROPE: Milan demonstrirao silu! Janković i Karabag srušili Bragu

Kiša golova...

U terminu od 21 sat odigrane su četiri preostale prve utakmice plej-ofa za plasman u osminu finala UEFA Lige Evrope. Postignuti su sledeći rezultati: Milan – Ren 3:0, Benfika – Tuluz 2:1, Braga – Karabag 2:4, Lans – Frajburg 0:0.

Mnogi su bili sumnjičavi po pitanju toga kako će sedmostruki šampion Evrope shvatiti prelazak u ovo takmičenje, ali im je sve bilo jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nakon što su videli za kakvu se postavu opredelio trener Stefano Pioli. Na teren je poslao ono najbolje što ima i tako jasno pokazao svima da Milan želi trofej u Ligi Evrope.

Italijanski velikan je apsolutno kontrolisao situaciju u prvom poluvremenu, a gol je postigao u 32. minutu.

Florenci je sa desne strane uputio sjajan i oštar centaršut u kazneni prostor, a tamo je Loftus-Čik fenomenalno reagovao i efektno, u maniru rasnih napadača, zatresao mrežu udarcem glavom sa 11 metara, za 1:0.

Samo što je počelo drugo poluvreme, prednost je duplirana.

Igrao se 48. minut kada je Teo Ernandez izveo korner sa desne strane, Kjer je bio najbolji u skoku i tukao glavom, iskusni golman Mandanda je odlično odbranio, ali je "otpadak" pokupio Loftus-Čik, samo se poklonio i još jednom pogodio željeno mesto, za 2:0.

U 53. minutu je već bilo 3:0, a ovo je gol koji prosto morate videti!

🚨🚨| GOAL: Leao makes it THREE!!

AC Milan 3-0 Rennes pic.twitter.com/WVYwTldthn

— CentreGoals. (@centregoals) February 15, 2024

Najveća snaga Milana već nekoliko sezona dolazi sa leve strane, a Teo Ernandez i Rafael Leao su kod ovog pogotka demonstrirali fudbalsku umetnost i pokazali da su fudbaleri svetske klase. Razmenili su Francuz i Portugalac nekoliko munjevitih pasova, nakon što je Ernandez glavom presekao pas Mandande, izigrali odbranu Rena, a na kraju se Leao našao u zicer poziciji, koju je, naravno, pretvorio u pogodak.

Srpski napadač Luka Jović je celu utakmicu presedeo na klupi Milana.

U Bragi je Karabag sjajno krenuo i poveo u 21. minutu. Strelac za Azerbejdžance u 21. minutu iz penala bio je Marko Janković, bivši igrač Partizana i reprezentativac Crne Gore. Braga je izjednačila u 44. minutu preko Bange, a u drugom poluvremenu smo videli rapsodiju gostiju i pogotke Zubira u 54, Benzije u 67. i ponovo Zubira u 69. minutu, za šokantnih 1:4. Kakvu-takvu nadu Bragi pred revanš dao je iskusni Žoao Mutinjo, pogotkom iz penala u 91. minutu.

Karabag jeste dobra ekipa, ali ovo je rezultat koji apsolutno niko nije očekivao večeras na "Kamenolomu".

U Lisabonu je Anhel di Marija doveo Benfiku u vođstvo protiv Tuluza u 68. minutu, a francuski tim je izjednačio sedam minuta kasnije golom Deslera. Benfika je opsedala gol gostiju do samog kraja i u 97. minutu je došla do novog penala, posle kog je drugi žuti karton u roku od pet minuta dobio Mavisa Elebi. Di Marija je još jednom bio siguran sa 11 metara, za pobedu od 2:1.

U duelu između Lansa i Frajburga su mreže mirovale.

Još četiri meča ove faze odigrana su večeras u ranijem terminu, a šta se na njima dešavalo možete videti OVDE.

Revanš susreti na programu su sledećeg četvrtka.

UEFA Liga Evrope, rezultati

Fejenord–Roma 1:1

Galatasaraj–Sparta Prag 3:2

Šahtjor–Marsej 2:2

Jang Bojs–Sporting 1:3

Lens - Frajburg 0:0

Braga - Karabag 2:4

Benfika - Tuluz 2:1

Milan - Ren 3:0

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.