LE: Falkao doneo Portu trofej!

Izvor: B92, 18.Maj.2011, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Falkao doneo Portu trofej!

Fudbaleri Porta pobedili su Bragu sa 1:0 (1:0) u finalu Lige Evrope u Dablinu i tako su drugi put osvojili to takmičenje.

Prvi put slavili su u tadašnjem UEFA kupu u sezoni 2003/2004. pod vođstvom Žozea Murinja.

Odlučujući pogodak dao je Radamel Falkao u 44. minutu iz sumnjive pozicije. To je bio 18. gol 25-godišnjeg Kolumbijca, a ponovljeni snimak pokazao je da je Falkao možda bio u ofsajdu.

Porto (4-3-3): Helton – Sapunaru, Pereira, Otamendi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ronaldo – Guarin (Beluši 73'), Mutinjo, Fernando – Hulk, Varela, Falkao.

Braga (4-3-2-1): Artur – Garsija, Silvio, Paulao, Rodriges (Kaka 46') – Kustodio, Vandinjo, Martins – Alan, Ugo Viana (Mosoro 46') – Lima (Mejong 66').

Prvu šansu na utakmici propustila je Braga u četvrtom minutu – Falkao je zakasnio da napravi ofsajd zamku, a Kustodio je sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola.

Tri minuta kasnije zapretili su i 'zmajevi, ali je Hulk posle solo akcija neprecizno šutirao. Prema očekivanjima, Porto je duže držao loptu, a Braga je prevashodno kontrama nastojala da priđe protivničkom golu. Porto je imao nekoliko kornera, ali bez ozbilnije šanse za vođstvo.

Igralo se uglavnom na sredini terena, a prilika nije bilo sve do 44. minuta kada Porto stiže u vođstvo – Guarin je ukrao loptu na 30-ak metara od gola, zatim je veoma precizno centrirao u šesnaesterac, a Radamel Falkao je sa desetak metara na sjajan način poslao glavom loptu u gol – 1:0.

Početkom drugog poluvremena Braga je imala stopostotnu priliku kada je rezervista Mosoro istrčao sam pre gol Porta, ali mu je golman Elton 'skinuo zicer’. Braga je morala da se otvori s obzirom na rezultat, pa se u drugom poluvremenu igra znatno brže.

Ekipa trenera Pasijensije zaigrala je mnogo bolje, stvorila je i nekoliko poluprilika, ali nije uspela da dođe do pogotka. 'Zmajevi’ su najbolju šansu posle gola propustili u 71. minutu, kada je Pereira za malo zakasnio na centaršut.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.