Kutinjo utišao Teatar snova, Braga slavi Srbina Stojiljkovića! (video)

Izvor: Sportske.net, 18.Mar.2016, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kutinjo utišao ''Teatar snova'', Braga slavi Srbina Stojiljkovića! (video)

Nakon Sparte, Viljareala i Atletik Bilbaoa, plasman među osam najboljih u Ligi Evrope obezbedili su Liverpul, Borusija Dortmund, Braga, Šahtjor i Sevilja. Žreb za 1/4 na programu je u petak u 13 sati.

U derbiju večeri, Liverpul je uspeo da sačuva prednost iz prvog duela protiv Mančester junajteda (2:0) i nakon remija rezultatom 1:1 na ''Teatru snova'', prošao u četvrtfinale.

U uzbudljivoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << utakmici, Junajted je odlično otvorio utakmicu, imao nekoliko prilika preko Lingarda, Marsijala i Mate, ali je Minjole ostao nesavladan.

Ipak, posle isteka pola sata igre, domaći su poveli sa bele tačke. Marsijal je ušao u šesnaesterac sa leve strane, prošao je Klajna koji je u želji da izbije loptu, zakačio Francuza po nozi, koji je pao, a Milorad Mažić pokazao na penal, koji Marsijal sigurno realizovao. Više o tome OVDE.

Liverpul je zaigrao bolje posle primljenog gola, Staridž je umalo pogodio iz slobodnog udarca, a potom je stopostotnu šansu propusio kapiten Henderson. Kada se činilo da će Junajted na pauzu otići sa golom prednosti, Kutinjo je izveo pravu magiju, pretrčao Varelu i potom bocnuo preko De Hee za 1:1. Pogledajte (OVDE).

Taj gol je u potpunosti poremetio igru Junajteda i uticao na znatno nezanimljivije drugo poluvreme. Iako se domaći nisu predavali, napadali su svim silama, ali su teško dolazili do pravih prilika. Van Gal je odlučio da zameni bekove, Varelu i Roha zamenili su Valensija i Darmijan, a u 70. minutu je i Švajnštajger zamenio Kerika. Ipak, ni rezerve nisu uticale na bolju igru Junajteda, pa je Liverpul prošao dalje ukupnim rezultatom 3:1.

U ostalim mečevima, Borusija Dortmund je još jednom bila bolja od Totenhema. Posle 3:0 u Dortmundu, ''milioneri'' su i u gostima slavili sa 2.1. Obamejang je prelepim golom sa 30 metara (pogledajte ga OVDE) doneo prednost gostima, da bi u 71. minutu isti igrač povisio na 2:0. Počasni pogodak za ''pevce'' u ovom dvomeču postigao je Son u 74. minutu, pa je Dortmund prošao dalje ukupnim rezultatom 5:1.

Sevilja je nastavila sjajan niz u Ligi Evrope, pošto je bez mnogo problema eliminisala Bazel. Nakon 0:0 u gostima, Sevilja je na svom stadionu slavila sa 3:0 golovima Ramija i dva Gamerira u periodu od 35. do 45. minuta rešila sve dileme pobedom od 3:0.

Najzanimljivije bilo je u Portugalu gde je Braga ugostila Fenerbahče posle poraza u Turskoj od 0:1. Heroj u pobedi Brage bio je srpski fudbaler Nikola Stojiljković koji je u 74. minutu postigao pogodak za 3:1 i plasman portugalske ekipe među osam najboljih.

Prethodno je Braga povela golom Hasana, a kada je na isteku prvog poluvremena Potuk izjednačio na 1:1 delovalo ej da će Braga teško do dva neophodna gola za plasman dalje. Međutim, Topal je u 66. mintu zgrešio jedanaesterac i zaradio crveni karton, Žosue preokrenuo na 2:1, a potom Stojiljković pogodio za velikih 3:1.

U finišu je Fenerbahče ostao i sa čak trojicom igrača manje, isključeni su još Potuk i Sen, a Braga preko Silve postavila konančnih 4:1.

U petom meču u Briselu, Šahtjor je sačuvao prednost iz prvog dueala sa Anderlehtom (3:1) i posle večerašnje pobede od 1:0, Ukrajinci su osmi četvrtfinalista.

Liga Evrope, osmina finala:

Anderleht - Šahtjor 0:1 (prvi meč 1:3)

Braga - Fenerbahče 4:1 (0:1)

Mančester junajted - Liverpul 1:1 (0:2)

Sevilja - Bazel 3:0 (0:0)

Totenhem - Borusija Dortmund 1:2 (0:3)

Bajer Leverkuzen - Viljareal 0:0 (0:2)

Lacio - Sparta Prag 0:3 (1:1)

Valensija - Atletik Bilbao 2:1 (0:1)

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Završeni mečevi osminefinala Lige Evrope

Izvor: TV Arena Sport, 18.Mar.2016

Nakon Sparte, Viljareala i Atletik Bilbaoa, plasman među osam najboljih u Ligi Evrope obezbedili su Liverpul, Borusija Dortmund, Braga, Šahtjor i Sevilja. Žreb za 1/4 na programu je u petak u 13 sati...U derbiju večeri, Liverpul je uspeo da sačuva prednost iz prvog duela protiv Mančester junajteda...

Nastavak na TV Arena Sport...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.