Izvor: MozzartSport.com, 30.Jun.2020, 10:53

Klupko je počelo da se odmotava: Famalikao i Rio Ave "skidaju" Bragu iz Evrope

Završnica u Primeiri veoma uzbudljiva

Portugalsko klupko počelo je da se odmotava. Iako se očekivalo da Porto i Benfika u foto-finišu odluče o tome ko će da bude krunisan, posle jučerašnjeg dana postalo je jasno da Orlovi nemaju snage za završnicu. Dva vezana poraza omogućila su Zmajevima sa Dragaa osetnih šest bodova pred poslednje četiri runde šampionata. Sad ostaje da se raščivija ko će još u Evropu, a ko pored Aveša u niži rang...

Sporting je, uz >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << meč manje, od drugoplasirane Benfike i pozicije koja vodi u Ligu šampiona udaljen 12 bodova. Velika je to zaliha u smiraj sezone, što znači i da četvrtoplasirana Braga sa 14 koraka manje nema čemu da se nada. Ostaje joj da se bori da ostane u zoni kontinentalnih ulaznica, jer najprijatnija iznenađenja prvenstva, Famalikao i Rio Ave, prete. Da li sa pokrićem, videćemo već danas, kada Rio Ave dočeka Bragu (22.30), odnosno kada Famalikao bude domaćin davljeniku Portimonenseu (18.00).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Šestoplasirani Rio Ave ima pravo da veruje da može do izlaska na međunarodnu scenu. Za sve je "kriv" iskusni trener Karlos Karvaljal, koji je preporodio ekipu iz Vila du Kondea. Pre odmora Rio Ave je dokazao koliko je stabilan i dobro uigran sastav. Uspeo je da remizira (1:1) na Dragau sa liderom Portom, a imao je i neporaženi niz u vidu devet mečeva. Posle povratka na teren zeleno-beli su ostvarili dve pobede i dva neuspeha, a proteklog vikenda slavili su na terenu Setubala. Sada mu predstoji najvažnija utakmica, jer ukoliko pobedi Bragu približiće se na tri boda od zone Evrope.

Braga ponekad izgleda vrlo moćno. Pre odlaska u karantin ekipa iz Kamenoloma je bila čvrsto na nogama, ali ostaje da se vidi kako će se navići na život bez trenera Rubena Amorima. Talentovani stručnjak prešao je u Sporting, a zamena je stigla u vidu Kustodija, početnika, koji je debitovao pobedom u poslednjoj utakmici pred pauzu, mada je, videli smo, dobio šamar od Santa Klare. Suština je da je Braga bila u seriji od 10 ligaških utakmica bez poraza, zahvaljujući kojoj je stigla do 3. mesta, ali su je slabija izdanja po nastavku šampionata pomerila na četvrtu poziciju. Za sada Braga u rukama drži evropsku kartu, mada Fama i Rio Ave imaju misiju da joj pokvare planove.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Najprijatnije iznenađenje Primeire hita ka Evropi. Famalikao je pet bodova daleko od Brage koja zauzima mesto koje garantuje odlazak u Ligu Evrope, što je razlika koju ekipa sa severa Portugalije može večeras da smanji ukoliko pobedi Portimonense, a Rio Ave spotakne Arsenaliste.

Famalikao igra vedro, lepo i efikasno. Mesto u zoni evropskih pozicija više ne izgleda daleko. Fama se fudbalu vratio ljut, žilav i svež. Dve pobede i dva remija u četiri utakmice, od kojih je jedan trijumf bio nad Portom.

Odlične partije za Famalikao pruža srpski internacionalac Uroš Račić, koji se smatra jednim od najbitnijih šrafova u redovima najprijatnijeg iznenađenja Primeire. Uprkos činjenici da se očekivalo da će klub ispasti posle prve četvrtine takmičenja, Famalikao je sa nekoliko talentovanih igrača i sjajnim zdravstvenim bilansom uspeo da se konstantno pozicionira u prvih sedam od početka sezone. I sve to pošto se vratio u društvo najboljih Portugalije posle 25 godina.

Sa druge strane je davljenik Portimonense, koji je pet bodova daleko od sigurne zone. Posle karantina ova ekipa ne zna za poraz. Na četiri meča sakupili su osam bodova i ostali u trci za prvoligaški status.

PRIMEIRA – 29. KOLO

Nedelja

Boavista - Santa Klara 1:0 (1:0)

/Lukas Taljapjetra 14/

Ponedeljak

Aves – Moreirense 0:1 (0:0)

/Abreu 52/

Maritimo – Benfika 2:0 (0:0

/Korea 74, Pino 78/

Feireira – Porto 0:1 (0:1)

/Mbemba 7/

Utorak

18.00: (2,15) Famalikao (3,35) Portimonense (3,50)

20.15: (1,40) Gimaraeš (4,40) Setubal (9,00)

22.30: (3,90) Rio Ave (3,40) Braga (2,00)

Sreda

20.00: (2,75) Belenenseš (2,90) Tondela (2,90)

22.15: (1,50) Sporting (4,00) Žil Visente (7,50)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.