Izvor: MozzartSport.com, 11.Feb.2021, 00:37

Kakav finiš u Kamenolomu: Dva direktna crvena kartona, jedna slomljena noga i izjednačenje u 90+12 (VIDEO)

Porto opet ostao bez celog plena protiv Brage...

Porto je ponovo ispustio pobedu u Kamenolomu. Izgledalo je sve do 90. minuta da će Porto imati zicer za ulazak u finale portugalskog kupa, da bi se sve iskomplikovalo u 12. minutu sudijske nadoknade. Braga je još jednom pružila veoma snažan otpor Zmajevima, baš kao pre tri dana u ligaškom meču (2:2). Mada se činilo da će večeras morati da se pomiri s porazom, te da će na tome moći da zahvali svom nespretnom golmanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na Munisipalu smo dobili veliku dramu u završnici, dva direktna crvena kartona, jednu polomljenu nogu i - izjednačenje.

Katastrofalnu grešku napravio je iskusni Mateus u 10. minutu meča. Bez potrebe je izleteo do kapice svog šesnaesterca, igrao glavom, poslavši loptu pravo na nogu napadača Porta Mehdija Taremija. Ovaj nije časio časa, gađao je iz prve, prebacio nesrećnog Brazilca i pogodio - 0:1.

Porto je i večeras, kao pre tri dana, utakmicu završio s manje igrača. U šampionatu ga je skupo koštalo isključenje Hezusa Korone. Bilo je u tom momentu 2:0 za goste, da bi u presotalih pola sata Braga postigla dva gola i izbila dva boda iz džepa Zmajevima. A vrlo verovatno i titulu. Ovoga puta crveni karton je zaradio napadač Luis Dijaz u 70. minutu (u sudijskoj nadoknadi pocrveneo je u Mateus Uribe), što će ključno doprineti izjednačujućem pogotku.

Deluje da Dijaz nije imao nameru da povredi defanzivca Brage Davida Karma, no arbitar je pod utiskom teške povrede (deluje da se radi o prelomu) ipak rešio da mu pokaže put u svlačionicu. Na teren su izašla i kola hitne pomoći koja će se čak zaglavati, pa su igrači morali da guraju i pomognu u odlasku sa travnjaka.

Zanimljivo, Braga je prvi udarac u okvir gola Porta uputila tek pošto je Porto ostao s devetoricom igrača u polju. I taj udarac završiće iza leđa Dioga Koste. Junak domaćeg sastava je Franseržo Barbosa. On je posle nekoliko odbitaka i uz dosta sreće pogodio u 112. minutu utakmice...

PORTUGALIJA, KUP - POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Sreda

Braga - Porto 1:1 (0:1)

/Franseržo Barbosa 90+12 - Taremi 10/

Četvrtak

21.15: (6,75) Estoril (4,30) Benfika (1,43)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Utakmica Partizan Braga

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.