Izvor: MozzartSport.com, 07.Jan.2021, 15:18

Gonsalveš vodi Lavove na sedam razlike, Braga mora da se čuva posle 50. minuta

Sporting gostuje Nasionalu, dok Maritimo ide u Kamenolom

Lisabonski Sporting započinje 13. rundu Primeire na Madeiri. Lavovi se smeše sa liderske pozicije prvenstva Portugalije i nastojaće da protiv Nasionala večeras povećaju prednost na vrhu tabele na sedam bodova (19.30). U međuvremenu, domaćin je pozicioniran na devetoj poziciji posle nedavne pobede nad Tondelom.

Kada je tokom vikenda bio domaćin Bragi, Sporting je bio u opasnosti da mu se suficit na vrhu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uruši. Međutim, golovi

Pedra Gonkalveša i Mateusa Nuneša u drugom poluvremenu doneli su četi Rubena Amorima pobedu od 2:0, i Sporting zadržali na sigurnom kursu ispred Porta i Benfike.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Iako Zmajevi i Orlovi imaju kvalitet da se bore za titulu, posmatranje Sportinga kako nastavlja niz nepobedivosti u prvenstvu ove sezone stavilo je dodatni pritisak na najistaknutije nacionalne klubove. Amorim će odbiti da se zanosi nemilosrdnom serijom svoje ekipe koja je trenutno bez poraza u dosadašnjih 12 duela, ostvariviši 10 pobeda. Ali, teško da može da bude ravnodušan na izdanja njegovog najistaknutijeg egzekutora

Pedra Gonsalveša. Ovaj momak je vodeči strelac lige sa 11 pogodaka iz isto toliko utakmica.

Poput gostiju, i Nasional može da bude zadovoljan trenutnom kampanjom, jer je njegov primarni cilj opstanak. Ipak, iako je na 9. mestu na tabeli, sastav Luisa Freire je samo tri boda daleko od Boaviste na 17. poziciji, koja je prva ispod crte. Otuda je slavlje nad Tondelom u prošloj rundi, jednim od konkurenata, imalo višestruki značaj. Nacionalistima su i protivnici pomogli, jer su ostali bez dva igrača tokom meča zbog isključenja, a pobeda je bila daleko od rutine za klub koji je izgubio prethodna tri susreta.

Nasional je u ovosezonskih šest susreta kod kuće sakupio devet bodova, pretrpevši samo jedan poraz od Santa Klare, dok je Sporting na strani od mogućih 18 uzeo 16 bodova. Tradicija je na strani Lavova, koji su neporaženi na 18 proteklih dvoboja sa Nacionalistima u svim takmičenjima.

Jedini izostanak imaće Sporting, pošto napadač Luiz Felipe još nije zalečio povredu skočnog zgloba.

U drugom meču današnjeg programa Primeire Braga dočekuje Maritimo (22.00). Ekipa iz Kamenoloma želi da se vrati na pobednički kolosek posle poraza od lidera Primeire Sportinga za vikend. Što se tiče gostiju, niz od tri susreta bez poraza prebacio ih je na sedmu poziciju, ravno 10 bodova iza četvrtoplasiranog domaćina.

Iako se Braga, generalno, smatra najboljom izvan Velike trojke portugalskog fudbala, ekipa

Karlosa Karvaljala imala je priliku da krene u bitku za tron u prošloj rundi. Arsenalisti su se dobro držali tokom uvodnih 45 minuta, ali su dva gola u drugom poluvremenu osudila Bragu na četvrti poraz u dosadašnjih 12 prvenstvenih utakmica.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Gubitak trećine odigranih utakmica sprečio je Karvaljala da govori o bilo kakvim kandidaturama za mesto u Ligi šampiona. Sledeći duel sa vodećom trojkom Bragu očekuje tek 7. februara, pa ekipa mora da se koncentriše da izbegava bilo kakva proklizavanja tokom narednih nedelja.

Ipak, to je možda lakše reći nego učiniti, jer se Braga priprema za susret sa protivnikom koji je osvojio sedam bodova iz tri minula meča. Maritimo je proveo veći deo kampanje u donjem delu tabele, ali sada je pet bodova daleko od najboljih šest ekipa u ligi.

Uprkos tome što ga je Boavista prošlog vikenda zaustavila i izborila remi bez golova, pobede nad Belenensešom i Rio Aveom pružile su

Miltonu Mendešu

sve šanse da trajno dobije ulogu trenera prvog tima zeleno-crvenih. Interesantno, otkako je Mendeš prebačen sa mesta kormilara ekipe do 23 godine na poziciju prvog trenera, svaki od sedam golova Maritima u svim takmičenjima stigao je posle 50. minuta, što je pokazatelj da se poslednjih nedelja nivo kondicije ekipe popravio.

Oba susreta možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

PRIMEIRA - 13. KOLO

Četvrtak

19.30: (6,00) Nasional (4,10) Sporting (1,55)

22.00: (1,45) Braga (4,40) Maritimo (7,25)

Petak

20.00: (1,20) Benfika (6,75) Tondela (14,0)

20.00: (2,20) Rio Ave (3,05) Portimonense (3,70)

22.00: (8,00) Famalikao (5,30) Porto (1,35)

Subota

18.00: (3,50) Moreirense (3,00) Gimaraiš (2,30)

21.30: (2,50) Boavista (3,10) Santa Klara (3,00)

Nedelja

16.00: (2,70) Farense (2,95) Žil Visente (2,90)

21.00: (2,95) Belenenseš (3,00) Fereira (2,60)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Utakmica Partizan Braga

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.