Izvor: Piplmetar.rs, 27.Jul.2023, 03:34

Dosije Braga

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole dobili su rivala u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.
Srpski predstavnik će odmeriti snage sa Bragom, a na žrebu nije moglo biti mnogo slabijih protivnika jer su u kombinaciji bili još i Rendžers, PSV Ajndhoven i Olimpik Marsej.
O kvalitetu ekipe koja je proteklu sezonu Primeire okončala na trećoj poziciji (ispred lisabonskog Sportinga), ovdašnja javnost je otprilike dobro upoznata zbog utakmica sa Crvenom zvezdom u grupnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << fazi Lige Evrope u sezoni 2021-22.
Popularni „Arsenalisti“ pozicionirali su se u poslednjih 15-ak godina kao najbolji klub u državi van Velike trojke koju neretko ume i da razdvoji na tabeli.
U Bragu je ušao katarski novac, ali to nije mnogo promenilo način poslovanja unutar kluba, pa su tako Portugalci zadržali neke od svojih najboljih fudbalera, od kojih su neki i reprezentativci Portugala.
Navijači Zvezde i dalje pamte golmana Mateusa, zatim defanzivca Paula Oliveiru, veznjake Al-Musratija, kao i braću Horta, Andrea i Rikarda.
Dolazak Rikarda Žorža na klupu Brage na početku prošle sezone označio je i ofanzivnije opredeljenje ekipe koja je prvenstvo Portugala okončala kao drugi najefikasniji tim sa 75 postignutih golova na 34 utakmice.
Bitna razlika u odnosu na neke ranije sezone kada je klub sa severozapada zemlje igru bazirao na čvrstoj odbrani.
Opšti je utisak da je Braga ovoga leta napravila još jači tim od onog koji se suprotstavio Zvezdi, klub je otkupio ugovor nekadašnjeg reprezentativca Brume od Fenerbahčea, iz Šalkea je stigao urugvajski vezista Zalazar, tandem Žil Visentea Marin i Karvaljo takođe je pojačao tim, kao i Viktor Gomez i Siku Ijakate.
Ipak, najzvučnije ime jeste Žoze Fonte, proslavljeni reprezentativac Portugala i prvak Evrope stigao je kao slobodan igrač iz Lila i trebalo bi da predstavlja kapitalno pojačanje u defanzivi. Protekle sezone za klub je nastupao i Uroš Račić, ali se reprezentativac Srbije vratio sa pozajmice u Valensiju.
Braga je ekipa u kojoj dosta fudbalera postiže dvocifren broj golova kao što je to bio slučaj sa Rikardom Hortom i Banzom prošle sezone, dok je Abel Ruiz upisao osam pogodaka pored svog imena.
Portugalci su poslednji put igrali grupnu fazu Lige šampiona pre tačno 10 godina, u grupi sa Mančester junajtedom, Galatasarajem i Klužom nisu ostavili naročito dobar utisak sa samo jednom pobedom nad turskom ekipom.
Prošle sezone su igrali Ligu Evrope, bili treći u grupi iza belgijskog Uniona i belgijskog Uniona, a ispred Malmea. U plejofu Lige konferencije izbacio ih je kasniji final

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.