Izvor: MozzartSport.com, 21.Okt.2021, 20:55

Braga najavila Zvezdi borbu za prvo mesto u grupi, remi na Kipru po meri Partizana

Rikardo Orta slomio Ludogorec u Razgradu, srpski internacionalac Miloš Deletić pogodio u remiju kiparskog i estonskog tima

Počela je Braga nadmetanje u Ligi Evrope porazom od Crvene zvezde, a onda u naredne dve runde najavila šampionu Srbije borbu za prvo mesto grupe F. Kako su Crveno beli remizirali sa Midtijlandom u danskoj, portugalski predstavnik je gostovanje Ludogorecu iskoristio za drugu vezanu evropsku pobedu, te za prilazak lideru grupe na samo bod zaostatka >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << - 0:1.

Atraktivnog fudbala u Razgradu nije bilo, u najvećoj meri zahvaljujući iskustvu i sposobnosti Brage da nakon rano primljenog gola umrtvi igru. Tim iz Kamenoloma nije jedan od onih koji će vam napuniti mrežu do vrha, ali je u prepoznatljivom stilu od pogotka Rikarda Orte u sedmom minutu zatvorio je većinu prilaza Mateusovom golu.

Orta je i u Beogradu u par navrata, iako nije bio strelac, demonstrirao koliko može da bude opasan u protivnčkom šesnaestercu, a već u sedmom minutu utakmice iskoristio povratnu loptu Sikjere i golgeterski saldo najboljeg strelca u istoriji Brage unapredio do brojke od 76 pogodaka. Gol je pao samo minut nakon što je Juri Medeiroš pogodio stativu domaćina.

Kvantitativno, u prvom poluvremenu Ludogorec je više napadao, ali su gosti igrali koncentrisano i držali se pomenute taktike koja im je do kraja donela rezultate, a bugarski tim praktično izbacila iz trke za nokaut fazu. Matematički, Ludogorec možda ima čemu da se nada, ali sa igrom koju je do sada prikazivao, šanse se svode na teoriju... Naročito jer mu sleduju gostovanja Bragi i Zvezdi, pre nego što u poslednjoj rundi bude ugostio Midtjiland protiv kojeg je uz dosta sreće remizirao u prvom kolu.

Umesto da u drugom delu igre, domaćin pohrli ka golu i preokretu, uputio je tek jedan udarac ka golu, niti jedan u okvir. Za to vreme, Braga je želela da prelomi utakmicu i ugasi bilo kakvu neizvesnost, ali je dvadesetak minuta pre kraja Mario Gonzales glavom pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa, a u završnici susreta, izgledne prilike promašivali Fabijano Silva i Čikinjo.

Uoči svog duela sa Gentom u trećem kolu Lige konferencija, stigala je zadovoljavajuća informacija za fudbalere Partizana. Na Kipru su domaći Anortozis i estonska Flora odigrali remi po ukusu ekipe Aleksandra Stanojevića. Iako je domaćin malo pre isteka pola sata igre stekao dva gola prednosti, Flora se izdigla iz konopaca i golovima Sapinena režirala neočekivani povratak - 2:2

Uskoro opširnije...

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Utakmica Partizan Braga

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.