Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2021, 22:38

Braga i Ludogorec sirurni u prvenstvu, Anortozis prosuo bodove

Rivali večitih različitog raspoloženja na domaćoj sceni

Nakon izazova na međunarodnoj sceni, rivali Crvene zvezde i Partizana u grupnoj fazi evropskih takmičeja nastavili su prvenstvene trke i to uz različitu uspešnost.

Protivnici crveno-belih Braga i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ludogorec pobedama su nastavili izazove na domaćoj sceni, te je portugalski klub ostvario minimalnu pobedu nad Žil Visenteom (1:0), dok je klub iz Razgrada slavio (3:1) na gostovanju Botevu i to posle preokreta.

Braga je put do mreže rivala našla već u četvrtom minutu preko Vitora Oliveire. Strelac tri gola na prethodna dva susreta u prvenstvu dočekao je odbijenu loptu posle udarca Horte i odbrane Hreliha i zatresao mrežu. Rano vođstvo gostiju nagoveštavalo je goleadu i duel spuštenih gardova, međutim rezultat iz četvrtog minuta ostao je aktuelando poslednjeg sudijskog zvižduka te je Braga upisala četvrtu prvenstvenu pobedu u devet kola.

Ceo plen na strani odneo je i Ludogorec koji je poklekao u 4. minutu golom nedeleva, ali je izjednačenje šampionu bugarske doneo Santana u 24. minutu. Potpuni preokret timu iz Razgrada doneo je Sotiriu u 55. minutu, a sve nade domaćina potopio je drugi žuti karton Dilana Mertensa u 59. minutu. Konačnih 3:1 postavio je Itoko u prvom miutu sudijske nadoknade.

Duel u okviru domaćeg šampionata odigrao je i kiparski Anortozis, tival Partizana u grupnoj fazi Lige konferencije koji je poražen na svom terenu od AEK-a. Tim iz Larnake poveo je preko Ivana Tričkovskog, makedonskog interacionalca koji je postigao osmi gol u sedam kola, a veinu dilema razrešio je Derbišir koji je u 49. minutu udvostručio prednost. Počasni pogodak za Anortozis postigao je Kristodulopulos u sudijskoj nadoknadi i tako tek ublažio četvrti poraz domaćina.

PRIMEIRA - 9. KOLO

Petak

Gimarais - Maritimo 2:1 (0:0)

/Estupinjan 76, Rokina 90+1 - Kaludio 90/

Subota

Santa Klara - Famalikao 0:2 (0:1)

/Banza 44, 54pen/

Tondela - Porto 1:3 (1:2)

/Borges 4 - Taremi 20, 43, 79/

Sporting - Moreirense 1:0 (1:0)

/Koates 16/

Nedelja

Fereira - Arouka 0:0

Vizela - Benfika 0:1 (0:0)

/Silva 90+8/

Portimonense - Estoril 0:2 (0:0)

/Franko 59, Lourenco 71/

Ponedeljak

Žil Visente - Braga 0:1 (0:1)

/Oliveira 4/

Boavista - Belenenses u toku

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Braga i Ludogorec sigurni u prvenstvu, Anortozis prosuo bodove

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2021

Rivali večitih različitog raspoloženja na domaćoj sceni..Nakon izazova na međunarodnoj sceni, rivali Crvene zvezde i Partizana u grupnoj fazi evropskih takmičeja nastavili su prvenstvene trke i to uz različitu uspešnost...Protivnici crveno-belih Braga i Ludogorec pobedama su nastavili izazove...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.