Četiri grupe ljudi koje bi trebalo da izbegavaju jagnjetinu

Izvor: OkRadio.rs, 23.Mar.2025, 09:13

Četiri grupe ljudi koje bi trebalo da izbegavaju jagnjetinu

Bliži se Uskrs, a s njim i tradicionalna svečana trpeza na kojoj će se u mnogim domovima naći jagnjetina. Međutim, iako je jagnjetina nutritivno bogata i izvor visokokvalitetnih proteina, nije idealan izbor za sve. Može predstavljati zdravstveni rizik za određene grupe ljudi, pa bi trebalo da ga ograniče ili potpuno izbegavaju.   Ljudi sa visokim holesterolom i srčanim oboljenjima   Jagnjetina, posebno masniji delovi, bogata je zasićenim mastima i holesterolom, što može povećati rizik od srčanih oboljenja.   Prekomerna konzumacija crvenog mesa povezana je sa povišenim LDL („lošim“) holesterolom, što može dovesti do začepljenja arterija i povećanog rizika od srčanog i moždanog udara.   Preporuka: Ako imate...

Nastavak na OkRadio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.