Zašto je Srbija morala da se odrekne Kosova, a Ukrajina ne mora da preda teritoriju?

Izvor: B92, 05.Okt.2022, 22:28

"Zašto je Srbija morala da se odrekne Kosova, a Ukrajina ne mora da preda teritoriju?"

Lavern Spajser, američka političarka iz redova Republikanaca, uporedila je slučaj Kosova i Metohije sa dešavanjima u Ukrajini.

Ona je putem svog Tviter naloga upitala zašto je opšti stav da Srbija treba da se odrekne Kosova, a Ukrajina ne mora da prepusti nijedan deo svoje teritorije.

"Zašto je Srbija morala da se odrekne Kosova, a Ukrajina ne mora da preda nijedan deo teritorije", zapitala je ona.

Nekoliko korisnika Tvitera joj je skrenulo pažnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na činjenicu da Srbija nije priznala nelegalno proglašenje nezavisnosti Kosova i Metohije

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja podsetio je nedavno zapadne kolege na sednici Saveta bezbednosti kako je odluka o "nezavisnosti" tzv. Kosova doneta bez ikakvog referenduma i istakao da oni sada pokazuju dvostruke standarde, ne priznajući volju u DNR, LNR, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.