Ukrajinski konzulat gađan jajima i paradajzom

Izvor: Radio 021, 13.Jun.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinski konzulat gađan jajima i paradajzom

Oko stotinu demonstranata gađalo je jajima i paradajzom Generalni konzulat Ukrajine na jugu Rusije.

Lokalna policija otvorila je istragu o incidentu koji se dogodio protekle noći u Rostovu na Donu, velikom gradu na jugu Rusije na manje od 100 kilometara od granice s Ukrajinom. Na snimcima se vidi da su na zgradi polupana stakla na prozorima.

Ruski generalni konzulat u Harkovu, na istoku Ukrajine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u četvrtak je demoliran. Grupa nepoznatih osoba oštetila je zgradu u trenutku održavanja prijema povodom ruskog državnog praznika Dana nezavisnosti.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova tada je osudilo incident i okarakterisalo ga kao "sramnu provokaciju" i "ozbiljno kršenje međudržavnih obaveza Ukrajine".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.