Italija u finalu Evropskog prvenstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2012, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija u finalu Evropskog prvenstva

VARŠAVA -

Fudbalska reprezentacija Italije plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, pošto je večeras u Varšavi pobedila Nemačku sa 2:1.

Oba gola za Italijane dao je napadač Mario Baloteli, u 20. i 36. minutu, dok je jedini pogodak za Nemce postigao Mesut Ozil iz penala u sudijskoj nadoknadi utakmice.

Italija će u finalu igrati protiv Španije, u nedelju, 1. jula na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Nemci su bolje počeli utakmicu, vršili pritisak na Italijane i stvorili nekoliko šansi, međutim Andrea Pirlo je u petom minutu sa gol linije "skinuo" šut Matsa Humelsa.

"Panceri" su do gola mogli i u 13. minutu kada je Žerom Boateng oštro ubacio loptu u peterac, golman Italije Đanluiđi Bufon izbio do Barzaljija, od koga se ona odbila i za malo završila u golu.

Italijani su posle te šanse imali dva dobra pokušaja Rikarda Montoliva i Antonija Kasana iz daljine, ali je oba puta siguran bio golman Nemačke Manuel Nojer.

"Azuri" su do vođstva došli posle odlične akcije Kasana po desnoj strani, kada je "okrenuo" Humelsa i centrirao, a Baloteli je na petercu bio spretniji od Holgera Badštubera i udarcem glavom savladao Nojera.

Posle vodećeg gola Italijana, Nemci su imali dva dobra pokušaja Mesuta Ozila i Samija Kedire, čije je šuteve sa 25 metara Bufon odlično odbranio.

Drugi pogodak Baloteli je postigao u 36. minutu posle lepog pasa Montoliva, nakon čega je napadač Mančester sitija izbegao ofsajd, izašao sam ispred Nojera i sa 16 metara "zakucao" loptu u gol.

Selektor Nemačke Joakim Lev uveo je na poluvremenu u igru Miroslava Klozea i Marka Rojsa, što je njegovoj ekipi donelo nekoliko dobrih prilika za postizanje pogotka.

Rojs, ipak, iz tri odlične šanse nije uspeo da savlada Bufona, pa su Italijani ponovo preuzeli kontrolu nad utakmicom.

Nemci su u poslednjih 20-ak minuta utakmice krenuli ofanzivno, što je protivnicima ostavilo dosta prostora za kontranapade, koje oni nisu iskoristili.

Najbolju takvu priliku Italijani su imali u 82. minutu, kada je Antonio Di Natale izbegao ofsajd i izašao sam ispred Nojera, ali je bio neodlučan pa su ga protivnički defanzivci stigli i omeli da postigne gol.

Pritisak Nemačke pred kraj meča se delimično isplatio pošto je sudija Stefan Lanoj svirao penal u 91. minutu, iz kojeg je Ozil postigao gol, ali je ostalo malo vremena za drugi, pa su se Italijani pobedom 2:1 plasirali u finale.

"Azuri" će se za titulu boriti protiv aktuelnog evropskog i svetskog šampiona, selekcije Španije.

Italijani su jedinu titulu prvaka Evrope osvojili 1968. u svojoj zemlji, a u finalu su igrali još 2000. godine kada su zlatnim golom poraženi od Francuske.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Baloteli odveo Italiju u finale EP

Izvor: Kurir, 29.Jun.2012

VARŠAVA - Fudbalska reprezentacija Italije plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, pošto je u četvrtak u Varšavi pobedila Nemačku sa 2:1...Oba gola za Italijane dao je napadač Mario Baloteli, u 20. i 36. minutu, dok je jedini pogodak za Nemce postigao Mesut Ozil iz penala...

Nastavak na Kurir...

EURO 2012: Baloteli odveo Italiju u finale

Izvor: Radio 021, 29.Jun.2012

Reprezentacija Italije plasirala se pobedom nad selekcijom Nemačke od 2:1, u finale 14. Evropskog prvenstva, gde će igrati protiv Španije.

Nastavak na Radio 021...

Baloteli nokautirao ''Pancere'' - Italija u finalu!!!

Izvor: Sportske.net, 29.Jun.2012

Ako su u duelu sa Engleskom propuštali prilike i do polufinala stigli tek posle penal-serije, ''Azuri'' večeras nisu želeli da rade ''prekovremeno''! Baloteli je sve završio na vreme i sa dva gola srušio snove ''Pancera'' o finalu! Večeras 2:1 za Italiju u Varšavi, pa ćemo u borbi za titulu gledati...

Nastavak na Sportske.net...

Baloteli odveo Italiju u finale

Izvor: OkRadio.rs, 29.Jun.2012

Golovima problematičnog napadača u 20. i 36 minutu "azuri" pobedili Nemačku u polufinalu Evropskog prvenstva - 2:1 (2:0). Ozil ublažio poraz iz penala u 92.Fudbal više nije igra u kojoj uvek pobede Nemci! Čuvenu izjavu legendarnog engleskog napadača Gerija Linekera "pobio" je Mario Baloteli. "Nevaljali...

Nastavak na OkRadio.rs...

Baloteli: Najbolja noć u mom životu, golove posvećujem majci!

Izvor: Sportal.rs, 29.Jun.2012

Strelac oba gola za Italiju u pobedi nad Nemačkom od 2:1 u polufinalu Evropskog prvenstva, Mario Baloteli, izjavio je da mu je ovo najbolja noć u životu, ali da se nada da će u nedelju u finalu biti još bolje.

Nastavak na Sportal.rs...

Baloteli: Ovo je najbolja noć u mom životu

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2012

Strelac oba gola za Italiju u pobedi nad Nemačkom sa 2:1 u polufinalu Evropskog prvenstva, Mario Baloteli rekao je da mu je ovo bila najbolja noć u životu, ali da se nada da će u nedelju u finalu biti još bolje..."Ovo je najbolja noć u mom životu, ali se nadam da će u nedelju biti još bolje....

Nastavak na Vesti-online.com...

Italija na Kupu konfederacija

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Jun.2012

Reprezentacija Italije kvalifikovala se za Kup konfederacija, pošto se plasirala u finale Evropskog prvenstva u kojem će u nedelju igrati sa Španijom.. Kup konfederacija je takmičenje na kojem učestvuju šampioni svih kontinenata i svetski prvak, a pošto je Španija 2010. godine osvojila Svetsko...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Evro-2012: kružna kompozicija

Izvor: Vostok.rs, 29.Jun.2012

29.06.2012. -..U Ukrajini i u Poljskoj već su određeni finalisti Evropskog fudbalskog šampionata. Reprezentacija Italije je izašla u finale, ostavivši favorita tog turnira reprezentaciju Nemačke s bronzanom medaljom. Španci su dan ranije imali sreću u nizu penala, te su vratili kući Portugalce...Pre...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.