Ruska duma odlučuje o pridruživanju Krima Rusiji 21. marta

Izvor: Vostok.rs, 11.Mar.2014, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska duma odlučuje o pridruživanju Krima Rusiji 21. marta

11.03.2014. -

Ruska državna Duma će razmotriti pitanje pristupanja Autonomne Republike Krim, Rusiji 21. marta. Zakon koji odobrava prelaz novih teritorija u sastav Ruske Federacije uveden je na inincijativu ruskih partija. 

Prema inicijatorima zakona "ne postoji efektivna suverena vlast u Ukrajini koja bi mogla da štiti prava i slobode svojih građana." 

"Uključivanje teritorija u sastav Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << će se održati nakon referenduma u regionu koji želi da bude deo Rusije," dodali su zvaničnici u Dumi. 

Krim je zakazao referendum za 16. mart o tome da li želi da ostane deo Ukrajine ili da se pridruži Rusiji.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinski parlament rezolucijom traži otkazivanje referenduma na Krimu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Mar.2014

Ukrajinski parlament danas je upozorio regionalnu skupštinu Krima, koja je pod kontrolom pro-ruskih snaga, da će biti raspušteni ukoliko ne otkažu referendum kojim se odlučuje o pridruživanju ove ukrajinske regije Rusiji. Rezolucijom, koju je parlament danas izglasao pobunjenom Krimskom parlamentu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Dvostruki standardi – omiljeni instrument Zapada

Izvor: Vostok.rs, 12.Mar.2014, 09:42

12.03.2014. -..Namera Krima da postane deo Rusije protivreči normama međunarodnog prava – tako tvrde mnogi političari na Zapadu...Ipak, kada je 2008. godine Kosovo u jednostranom poretku proglasilo svoj suverenitet, čitav niz evropskih država i SAD smatrali su ovaj korak potpuno zakonitim. Između...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.