Rusija želi da učestvuje u međunarodnoj istrazi o padu malezijskog aviona

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2018, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija želi da učestvuje u međunarodnoj istrazi o padu malezijskog aviona

Malezijski avion "boing 777" srušio se u istočnoj Ukrajini u julu 2014. godine tokom leta za Kuala Lumpur iz Amsterdama

Rusija je spremna da učestvuje u međunarodnoj istrazi o padu malezijskog putničkog aviona MH17 u istočnoj Ukrajini, navode iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Pročitajte i:

Ranije je načelnik Odeljenja za istragu Nacionalne policije Holandije Vilbert Paulisen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izjavio da je međunarodna istražna grupa koja istražuje okolnosti rušenja aviona "boing" na istoku Ukrajine otkrila da je raketni sistem "Buk", koji je navodno oborio malezijski avion, pripadao 53. raketnoj brigadi Oružanih snaga Rusije.

U isto vreme, Glavni tužilac Holandije Fred Vesterbek izjavio je da istraživački tim neće obelodaniti dokaze do kojih su do sada došli.

. U nesreći je poginulo svih 298 putnika i članova posade.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Putin IZRIČIT: Priznaćemo istragu o padu malezijskog aviona samo pod JEDNIM USLOVOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2018

Malezijski avion "boing 777" srušio se u istočnoj Ukrajini u julu 2014. godine tokom leta za Kuala Lumpur iz Amsterdama..Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da Rusija može da prizna rezultate istrage o padu MH17 samo ako u njoj bude punopravno učestvovala...Pročitajte i:..- Mi smo od početka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.