Rusija: Nikakvu vojnu opremu nismo dali pobunjenicima, pa ni BUK

Izvor: Press, 18.Jul.2014, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Nikakvu vojnu opremu nismo dali pobunjenicima, pa ni BUK

"Nikakav raketni sistem Buk, niti bilo koja vojna oprema nije prešla rusko-ukrajinsku granicu", rekao je zvaničnik ministarstva i dodao da "takvi prelasci ne mogu da se obave u tajnosti", prenosi Raša tudej.

On je takođe negirao navode ukrajinske strane da su dva ruska državljana privedena na ukrajinskoj teritoriji "specijalci za rad sa raketnim sistemima Buk".

Prethodno je američki predsednik izjavio da separatistima u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Ukrajini konstantno stiže pomoć Rusije, uključujući protivavionsko oružje.

Jedan američki vojni zvaničnik rekao je za CNN da je "radna teorija" američkih obaveštajnih službi da je ruska vojska snabdela raketama zemlja-vazduh sistema Buk proruske snage na istoku Ukrajine.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Rusija: Nikakvu vojnu opremu nismo dali pobunjenicima!

Izvor: BKTV News, 18.Jul.2014

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je navode da se ruski raketni sistemi nalaze u rukama proruskih snaga u Ukrajini...“Nikakav raketni sistem Buk, niti bilo koja vojna oprema nije prešla rusko-ukrajinsku granicu”, rekao je zvaničnik ministarstva i dodao da “takvi prelasci ne mogu da se obave...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.