RT: SAD imaju sredstva za još samo jedan paket pomoći Ukrajini

Izvor: Vostok.rs, 19.Dec.2023, 17:21

RT: SAD imaju sredstva za još samo jedan paket pomoći Ukrajini

 
Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena upozorila je da joj je preostalo dovoljno sredstava da pošalje samo još jedan paket vojne pomoći za Ukrajinu, koji će biti objavljen do kraja ovog meseca.
„Kada to bude urađeno, više nećemo imati na raspolaganju ovlašćenja za dopunu“, izjavio je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi novinarima u ponedeljak u Vašingtonu. On je dodao: „Ukrajini je i dalje potrebna naša pomoć, a prošlo je vreme da Kongres deluje i zauzme slobodu i demokratiju i sopstvene interese nacionalne bezbednosti, koji su veoma važni“. Kirbi je dao svoje komentare dok administracija nastavlja sa nastojanjem da dobije odobrenje Kongresa za poslednji Bajdenov zahtev za finansiranje Ukrajine. Predsednik je insistirao da poslanici odobre dodatnih 60 milijardi dolara za finansiranje Kijeva kao deo zakona o hitnoj potrošnji koji takođe uključuje pomoć Izraelu, što političari obe velike stranke široko podržavaju. Republikanski poslanici su odložili kombinovani predlog nakon što su prethodno odobrili 113 milijardi dolara troškova za Ukrajinu, navodeći zabrinutost da Bajden samo produžava sukob sa Rusijom i da mu nedostaje jasna strategija pobede. Pregovarači u Kongresu su navodno nedavno vodili razgovore o kompromisu koji bi Ukrajini obezbedio finansiranje ako bi Bajden pristao da nametne strožiju politiku duž granice između SAD i Meksika. Kirbi u ponedeljak nije ponudio detalje u vezi sa obimom i sadržajem konačnog paketa pomoći Ukrajini koji administracija planira za ovaj mesec.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.