Putin apelovao da dve strane prekinu vatru i počnu pregovore

Izvor: Press, 18.Jul.2014, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin apelovao da dve strane prekinu vatru i počnu pregovore

"Direktni pregovori suprotstavljenih strana moraju da otpočnu što je pre moguće. Sve strane u konfliktu moraju brzo da obustave borbu i da započnu mirovne pregovore", izjavio je Putin na sastanku sa patrijarhom Kirilom, poglavarom Ruske pravoslavne crkve, prenosi AFP.

Ruski predsednik je naveo kako je u kontaktu sa svojim ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom i izrazio nadu da bi rešenje za ukrajinsku krizu uskoro moglo da bude pronađeno. 

"Nadam se da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << on (Porošenko) uspeti da ljudima u celoj Ukrajini, svim ljudima, bez obzira gde žive, pruži priliku da se događaji razvijaju u pravcu konačnog, sveobuhvatnog i dugoročnog mira za ovu zemlju", rekao je Putin.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.