Putin razočaran odlukom SAD

Izvor: B92, 18.Jul.2014, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin razočaran odlukom SAD

Moskva/Vašington -- Vladimir Putin izrazio u telefonskom razgovoru sa Barakom Obamom duboko razočaranje zbog odluke Vašingtona da pooštri sankcije Moskvi zbog ukrajinske krize.

Predsednik Rusije je ocenio da ova odluka nije konstruktivna i da će omesti pokušaje da se za ukrajinsku krizu pronađe kompromisno rešenje.

U razgovoru s Obamom, ruski predsednik je još jednom istakao važnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hitnog i bezuslovnog prekida vatre, s obe strane u sukobu na istoku Ukrajine, čiji je dosadašnji rezultat prebeg stotina hiljada Ukrajinaca u Rusiju.

Putin je naglasio i da je nedopustivo to što ukrajinska vojska granatira rusku teritoriju i izrazio nadu da će i američka strana doprineti uspostavljanju mira u Ukrajini, preneo je Itar-tas s.

Predstavnik za medije Bele kuće Džoš Ernest rekao je novinarima u Vašingtonu da je Obama Putinu preneo da SAD mogu da prošire sankcije Rusiji, ako Moskva ne promeni svoj stav prema Ukrajini.

Putin i Obama su razgovarali i o situaciji na Bliskom istoku, a ruski predsednik obavestio je svog američkog kolegu i o rezultatima svoje posete Južnoj Americi i učestvovanju na samitu BRIKS-a.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin Obami: Sankcije neće pomoći rešavanju krize

Izvor: Press, 18.Jul.2014

Putin je ocenio da ova odluka nije konstruktivna i da će omesti pokušaje da se za ukrajinsku krizu pronađe kompromisno rešenje... U razgovoru s Obamom, ruski predsednik je još jednom istakao važnost hitnog i bezuslovnog prekida vatre, s obe strane u sukobu na istoku Ukrajine, čiji je dosadašnji...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.