Putin Obami:Sankcije neće pomoći rešavanju krize

Izvor: Blic, 18.Jul.2014, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin Obami:Sankcije neće pomoći rešavanju krize

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je danas, u telefonskom razgovoru sa svojim američkim kolegom Barakom Obamom, duboko razočaranje zbog odluke Vašingtona da pooštri sankcije Moskvi zbog ukrajinske krize, saopštila je pres služba Kremlja. Putin izrazio razočaranje zbog odluke Vašingtona o pooštravanju sankcija

Putin je ocenio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da ova odluka nije konstruktivna i da će omesti pokušaje da se za ukrajinsku krizu pronađe kompromisno rešenje.

U razgovoru s Obamom, ruski predsednik je još jednom istakao važnost hitnog i bezuslovnog prekida vatre, s obe strane u sukobu na istoku Ukrajine, čiji je dosadašnji rezultat prebeg stotina hiljada Ukrajinaca u Rusiju.

Putin je naglasio i da je nedopustivo to što ukrajinska vojska granatira rusku teritoriju i izrazio nadu da će i američka strana doprineti uspostavljanju mira u Ukrajini, preneo je Itar-tas s.

Predstavnik za medije Bele kuće Džoš Ernest rekao je novinarima u Vašingtonu da je Obama Putinu preneo da SAD mogu da prošire sankcije Rusiji, ako Moskva ne promeni svoj stav prema Ukrajini.

Putin i Obama su razgovarali i o situaciji na Bliskom istoku, a ruski predsednik obavestio je svog američkog kolegu i o rezultatima svoje posete Južnoj Americi i učestvovanju na samitu BRIKS-a.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Putin Obami:Sankcije neće pomoći

Izvor: Akter, 18.Jul.2014

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je u telefonskom razgovoru sa Barakom Obamom razočaranje zbog odluke Vašingtona da pooštri sankcije Moskvi

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.