Učiteljski dom se pretvara u Omladinski centar, raspisan tender za izvođača radova

Izvor: JužneVesti.com, 27.Maj.2024, 10:43

Učiteljski dom se pretvara u Omladinski centar, raspisan tender za izvođača radova

Iako je bilo najavljeno da će rekonstrukcija niškog Učiteljskog doma i njegova adaptacija u Omladinski centar krenuti početkom ove godine, tender za izvođače radova je raspisan tek sada. Javna nabavka će biti otvorena do 11. juna, a procenjena vrednost radova nije navedena u tenderskoj dokumentaciji.

Da će Učiteljski dom biti pretvoren u Omladinski centara najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski pre tačno 2 godine, odnosno maja 2022. godine. Krajem 2023. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << godine iz KLER-a su naveli da su pri kraju “teške dokumentacije” i da očekuju građevinske dozvole za rekonstrukciju, kao i da će i radovi krenuti u prvoj četvrtini 2024. godine.

Radovi još nisu krenuli, ali je raspisana javna nabavka kojom se traži izvođač koji će obaviti rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju, sa dogradnjom lifta i podrumske etaže.

Predmetna nabavka sadrži radove na rekonstrukciji objekta u ulici Kralja Stefana Prvovenčanog 2 u Nišu i to arhitektonsko-građevinske radove i građevinsko zanatske radove na hidrtotehničkim instalacijama, elektroenergetskim instalacijama, telekomunikacionim instalacijama, mašinskim instalacijama kao i radove na parternom uređenju - navodi se u dokumentaciji.

Ovaj objekat je inače izgrađen 1933. godine, a prema tehničkoj dokumentaciji, nakon rekonstukcije će se u podrumu nalaziti muzička, odnosno "gluva" soba, radio soba i ostava.

U prizemlju objekta biće portirnica, sala za sastanke, kancelarija administracije, čajna kuhinja, ostava, dok će u delu bivše knjižare biti pekara, kafe i biblioteka.

Na prvom spratu objekta radi se rekonstrukcija i adaptacija multifunkcionalne sale koja ima namenu održavanja raznih muzičkih nastupa, pozorišnih predstava, konferencija, a sam prostor sale deli se na manje funkcionalne celine ugradnjom pokretnih akustičnih panela, tako da može koristiti i kao jedna celina ili dve manje funkcionalne jedinice - piše u dokumentaciji.

Uz multifunkcionalnu salu, predviđena je prostorija šminkernice i garderobe, pored toga umetnički atelje (umetnička radionica), zatim prostorija za održavanje radionica iz oblasti IT tehnologije, i prateće prostorije.

U samoj kupoli, rekonstrukcijom se dobija posebna prostorija, „Mindfull Room“ koja ima namenu kao prostor u kome će korisnici moći da se na kratko isključe iz dnevnih aktivnosti, i koja će biti sa posebno osmišljenim prijatnim i opuštajućim ambijentom. U dvorištu postoji ograđen prostor, u kome se planira preuređenje tako da se površina dvorišta iskoristi za potrebe organizacije raznih multifunkcionalnih sadržaja kao što su razne kulturne i kreativne manifestacije i radionice - navodi se u tehničkim planovima.

Kolika je procenjena vrednost radova, nije precizirano u tenderskoj dokumentaciji. Ono što je ranije najavljeno jeste da će Ministarstvo turizma izdvojiti 95 miliona dinara za otvaranje centra, dok će ostatak dati Grad Niš.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.