Hodžić o protivljenju DP-a da Pupovac bude predsednik Odbora za manjine: Pogrešno postavljene figure na tabli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2024, 10:31

Hodžić o protivljenju DP-a da Pupovac bude predsednik Odbora za manjine: Pogrešno postavljene figure na tabli

U Hrvatskoj je nastavljena hajka protiv Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca protivljenjem desnog Domovinskog pokreta da lider te srpske stranke bude predsednik parlamentarnog Odbora za manjine.

Svi odbori u hrvatskom saboru dobili su prošle sedmice svoje predsednike i potpredsednike, osim Odbora za manjine jer je Domovinski pokret vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave izričito bio protiv da to ponovo bude Pupovac.

Armin Hodžić, poslanik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bošnjačke manjine u hrvatskom parlamentu, koji je podržao aktuelnu vladu HDZ-a i Domovinskog pokreta na čelu sa premijerom Andrejem Plenkovićem, komentarisao je protivljenje DP-a da Pupovac bude predsednik Odbora za manjine i istakao da se to dešava prvi put i da, kako kaže, misli da su figure na šahovskoj tabli pogrešno postavljene.

Hodžić je gostujući na zagrebačkoj N1 rekao da svako ima pravo da bude predsednik parlamentarnog odbora, uključujući i Pupovca.

"Tih odbora u saboru je jako puno, svako od nas je član u proseku tri odbora. Određuju se kvote i kvotu koju dobije određeni saborski Klub, on određuje ko je predsednik i potpredsednik tog odbora. Mislim da nikada pre niste čuli da je bilo ko rekao da ne želi da neka osoba bude na čelu nekog odbora. Mislim da su figure na šahovskoj tabli malo pogrešno postavljene", rekao je Hodžić.

Dodao je da su tu ne radi ni o kakvoj većini i manjini i tu, navodi, ne sme biti podobnih i nepodobnih jer bi onda svi mogli da kažu da mu se ne sviđa predsednik ovog ili onog odbora.

"Onda ulazimo u neku spiralu i to nema smisla, rekao je Hodžić.

SDSS u saboru ima tri poslanika, a Pupovca je za predsednika Odbora za manjine predložio Klub poslanika manjina.

Hrvatsku Vladu formirali su HDZ Andreja Plenkovića i desni Domovinski pokret uz podršku dva pripadnika manjina, Bošnjaka i Italijana i jedne nezavisne poslanice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.