Nastavljen napad na Donjeck, demant da je Strelkov ranjen

Izvor: Blic, 14.Avg.2014, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljen napad na Donjeck, demant da je Strelkov ranjen

Ukrajinska vojska i proruski aktivisti razmjenjivali su čitave noći artiljerijsku vatru u Donjecku, ali za sada nema informacija o žrtvama i šteti.

Proruski aktivisti raspoređeni u selu Mospino nedaleko od Donjecka gađali su lokalni aerodrom, koji kontroliše ukrajinska vojska.

Ukrajinska artiljerija granatirala je Buđenovski i Lenjinski rejon na jugu Donjecka, kao i Kujbiševski i Kijevski severozapadno od grada, prenosi RIA "Novosti".

Na meti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napada našli su se i gradovi Zurge i Snežnoj istočno od Donjecka.

Prema izjavama proruskih aktivista, u gradu Zurge na meti napada bile su škole i stadion, ali srećom nije bilo žrtava.

Predstavnici proruskih snaga na istoku Ukrajine, negirali su vest da je njihov komandant u oblasti Donjecka, Igor Strelkov, ranjen u borbi, objavio je ruski državni list "Rosiskaja gazeta".

"Ovo nije prvi put da se takve glasine pojave u javnosti i one nikad nisu potvrđene. S Igorom Strelkovom je sve u redu", naveo je list reči Fjodora Berezina, zamenika ministra odbrane samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR).

Na malom novinskom Internet sajtu proruskih aktivista "Novorosija", na osnovu neimenovanog izvora, ranije je objavljeno da je Strelkov, čije je pravo ime Igor Girkin, teško ranjen, preneo je Rojters.

Britanska agencija nije mogla nezavisno da potvrdi ovaj izveštaj, dok je jedan od saradnika Strelkova rekao da nema komentar o vesti i da o tome ima jasne instrukcije.

U međuvremenu, agencija Itar-Tas s, navela je izjavu drugog lidera proruskih aktivista, da ne može da odbaci izveštaj o ranjavanju Strelkova.

"Nemam tačnu informaciju, ali to je najverovatnije istina", rekao je Andrej Purgin, zamenik predsednika vlade DNR, koji je dodao da je u toj oblasti bilo žestokih sukoba.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nastavljen napad na Donjeck, demanti da je Strelkov ranjen

Izvor: Blic, 14.Avg.2014

Ukrajinska vojska i proruski aktivisti razmjenjivali su čitave noći artiljerijsku vatru u Donjecku, ali za sada nema informacija o žrtvama i šteti...Proruski aktivisti raspoređeni u selu Mospino nedaleko od Donjecka gađali su lokalni aerodrom, koji kontroliše ukrajinska vojska...Ukrajinska artiljerija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.