NEVIĐENI SKANDAL U HRVATSKOJ VOJSCI: Otkrivena prevara, Hrvati lete na lažnim migovima!

Izvor: Kurir, 21.Mar.2016, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVIĐENI SKANDAL U HRVATSKOJ VOJSCI: Otkrivena prevara, Hrvati lete na lažnim migovima!

ZAGREB - Vojna policija započela je opsežnu istragu o remontu aviona MiG 21 koji su kupljeni i remontovani u Ukrajini.

Dosadašnjom istragom utvrđene su mnogobrojne nepravilnosti i ozbiljno se sumnja da je u tom poslu isplaćen mito!

Dvanaest remontovanih MiG-ova Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu predati su u julu 2015. godine. Osam meseci posle toga Ratno vazduhoplovstvo raspolaže samo sa tri borbena aviona, a ostalih pet remontovanih aviona povučeno je iz upotrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ekskluzivno saznaje Jutarnji list.

Prema informacijama iz istrage, kriminalisti Vojne policije do sada su utvrdili da su na avionima koje je Hrvatska kupila od Ukrajine "prekucani" serijski brojevi i da oni ne odgovaraju dokumentaciji aviona ni brojevima koji se navode u ugovoru o remontu.

Utvrđeno je i da ugrađeni delovi aviona ne odgovaraju pratećoj dokumentaciji aviona.

Istraga je pokazala da su avioni kupljeni od Ukrajine stariji nego što piše u dokumentaciji. Navodno četiri do pet godina. Postavlja se pitanje je li je baš tih sedam aviona koji su poslati u Ukrajinu na remont i vraćeno natrag ili se radi o nekim drugim avionima.

Čak se ozbiljno sumnja da je celokupna dokumentacija lažirana, i da remont na avionima uopšte nije ni rađen! Istraga je, kako saznaje Jutarnji list pokrenuta nakon neprestanih kvarova na tek remontovanim avionima.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.