Izvor: RTS, 06.Avg.2022, 05:55

Moskva: Ruske snage uništile ukrajinsku raketnu bateriju; Kijev: Pogođen industrijski okrug Harkova

Sto šezdeset četvrti dan rata u Ukrajini. Raketiran industrijski okrug Harkova, tvrde ukrajinski zvaničnici. Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov saopštava da su ruske snage uništile ukrajinsku bateriju višecevnih raketnih bacača opremljenu sistemima "vilka" i HIMARS. Kijev i Moskva međusobno se optužuju za napad na nuklearnu elektranu Zaporožje. Predsednik Rusije Vladimir Putin i turski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsednik Redžep Tajip Erdogan u Sočiju su dogovorili da deo plaćanja za ruski gas bude u rubljama.
Kijev i Moskva se međusobno optužuju za napad na nuklearnu elektranu Zaporužje na jugoistoku Ukrajine. Dok ukrajinska strana tvrdi da su ruske snage granatirale elektranu, ruski zvaničnici navode da je ukrajinska vojska izvršila napad.

Ukrajinski zvaničnici saopštavaju da su ruske snage iz Hersona granatirale Nikolajev.
Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan tokom četvorosatnog sastanka u Sočiju dogovorili su da deo plaćanja za ruski gas bude u rubljama.
Dvojica lidera u zajedničkom saopštenju su istakla i potrebu da se obezbedi primena istanbulskog sporazuma o žitu, uključujući nesmetan izvoz ruskog žita.
Turska je saopštila da je u petak iz ukrajinskih luka isplovilo još tri broda sa žitaricama.
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je Moskva spremna da razgovara o razmeni zatvorenika sa Vašingtonom preko postojećih diplomatskih kanala. 
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je ta zemlja 14 bugarskih diplomata proglasila za persone non grata.
Bugarska je prethodno proterala 70 članova ruske diplomatske misije zbog zabrinutosti da su počinili špijunažu i ograničila brojnost predstavnika Moskve u toj zemlji.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.