Kličko ponovo izabran za gradonačelnika Kijeva

Izvor: RTS, 17.Nov.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kličko ponovo izabran za gradonačelnika Kijeva

Svetski bokserski šampion u teškoj kategoriji, Ukrajinac Vitalij Kličko, koji je saveznik prozapadnog predsednika Petra Porošenka, izabran je ponovo za gradonačelnika Kijeva na lokalnim izborima održanim u nedelju.
Prema zvaničnim rezultatima, Kličko (44) je dobio 65,5 odsto glasova, prema 33,5 odsto koliko je osvojio njegov rival Borisav Berez, bivši član nacionalističkog paravojnog pokreta Desni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sektor.

Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), koja je posmatrala lokalne izbore u Ukrajini održane 25. oktobra i 15. novembra, ocenila je da su se izbori odvijali "u skladu sa demokratskim normama".
OEBS je ipak u preliminarnom izveštaju ocenio da su "komercijalni interesi uticali" na izborni proces.
Organizacija je takođe kritikovala "neujednačenu" medijsku pokrivenost tih izbora na nacionalnom i regionalnom nivou.
"Teme o hapšenju političkih ličnosti i njihova navodna umešanost u ilegalne aktivnosti dominirale su izbornim izveštajima na nacionalnom nivou", naveo je OEBS.
To je bila aluzija na slučaj Genadija Korbana, desne ruke kontroverznog oligarha i medijskog magnata Igora Kolomojskog. Korban je priveden 1. novembra u sklopu istrage za organizovani kriminal i korupciju i sada je u kućnom pritvoru.
Još nisu poznati zvanični rezultati za Dnjepropetrovsk, veliki industrijski grad blizu zone sukoba na separatističkom istoku zemlje, i uporištu Kolomojskog. Prema izlaznim anketama, jedan od njegovih saveznika je pobedio.
Drugi po bogatstvu čovek u Ukrajini Igor Kolomojski bio je jedno vreme guverner oblasti Dnjepropetrovsk, gde je uspeo da uguši separatistička stremljenja. U martu ga je smenio predsednik Petro Porošenko.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kličko ponovo gradonačelnik Kijeva

Izvor: Radio 021, 17.Nov.2015

Svetski bokserski šampion u teškoj kategoriji, Ukrajinac Vitalij Kličko, koji je saveznik prozapadnog predsednika Petra Porošenka, izabran je ponovo za gradonačelnika Kijeva na lokalnim izborima održanim u nedelju...Kličko (44) dobio je 65,5 odsto glasova prema 33,5 odsto koliko je osvojio njegov...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.