Kako se niko ovoga nije setio? Meloni iznela plan za mir u Ukrajini

Izvor: B92, 22.Nov.2023, 22:01

Kako se niko ovoga nije setio? Meloni iznela plan za mir u Ukrajini

Italijanska premijerka Đorđa Meloni izjavila je da bi Rusija lako mogla da vrati mir u Ukrajinu, povlačenjem sa ilegalno okupiranih teritorija.

"Potrebno je ponovo puni teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine", poručila je Meloni tokom govora na virtuelnom samitu G20, prenela je ANSA.

Kako navode izvori u rezidenciji italijanske premijerke, ona je uputila novu osudu postupaka Moskve, zbog, kako dodaju izvori "ozbiljnih posledica i štete koja je naneta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najsiromašnijim državama".

Danas je održan virtuelni sastanak lidera grupe G20, čiji je predsedavajući Indija.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ranije u toku dana da je Rusija spremna za pregovore o završetku rata u Ukrajini, ali da Kijev ne želi da pregovara o miru.

Kako je naveo Rojters, Putin je iskoristio svoj govor na sastanku G20 da kaže da je potrebno razmisliti o tome kako zaustaviti tragediju sukoba u Ukrajini i rekao da Rusija nikada nije odbila da učestvuje u mirovnim pregovorima sa Ukrajinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.