Sreda, 22.11.2023.

17:48

Kako se niko ovoga nije setio? Meloni iznela plan za mir u Ukrajini

Italijanska premijerka Đorđa Meloni izjavila je da bi Rusija lako mogla da vrati mir u Ukrajinu, povlačenjem sa ilegalno okupiranih teritorija.

Izvor: Tanjug

Kako se niko ovoga nije setio? Meloni iznela plan za mir u Ukrajini
EPA-EFE/Riccardo Antimiani

"Potrebno je ponovo puni teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine", poručila je Meloni tokom govora na virtuelnom samitu G20, prenela je ANSA.

Kako navode izvori u rezidenciji italijanske premijerke, ona je uputila novu osudu postupaka Moskve, zbog, kako dodaju izvori "ozbiljnih posledica i štete koja je naneta najsiromašnijim državama".

Danas je održan virtuelni sastanak lidera grupe G20, čiji je predsedavajući Indija.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je ranije u toku dana da je Rusija spremna za pregovore o završetku rata u Ukrajini, ali da Kijev ne želi da pregovara o miru.

Kako je naveo Rojters, Putin je iskoristio svoj govor na sastanku G20 da kaže da je potrebno razmisliti o tome kako zaustaviti tragediju sukoba u Ukrajini i rekao da Rusija nikada nije odbila da učestvuje u mirovnim pregovorima sa Ukrajinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: