Jacenjuk: Rusija pokušava da pogorša situaciju

Izvor: Blic, 18.Apr.2014, 01:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jacenjuk: Rusija pokušava da pogorša situaciju

Rusija pokušava da omete predsedničke izbore u Ukrajini zakazane za 25. maj, saopštio je juče predsednik privremene ukrajinske vlade Arsenij Jacenjuk.

Postoji samo jedna igra koju Rusija igra a to je da podstakne tenzije u Ukrajini, dodao je Jacenjuk, prenela je agencija Itar-Tass.

Jacenjuk je u razgovoru sa novinarima posle susreta sa biznismenima rekao da veruje da postoji samo jedan način da se suprotstavi takvim planovima - a to je ujedinjenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zemlje, navodi ruska agencija.

On je dodao da postoji šansa da svi demonstranti koji su učestvovali u protestima protiv vlasti u Kijevu budu amnestirani.

Ukrinform je preneo Jacenjukovu izjavu da Rusija pokušava da se meša u pitanja zemalja, koji joj nikada nisu pripadale „i neće pripadati“.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.