Evropa: Rekordan broj novozaraženih u Nemačkoj, blizu 15.000, najviše preminulih u Ukrajini od početka pandemije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2020, 09:29

Evropa: Rekordan broj novozaraženih u Nemačkoj, blizu 15.000, najviše preminulih u Ukrajini od početka pandemije

U Nemačkoj su u poslednja 24 sata potvrđena 14.964 nova slučaja korona viursa, što je najviši dnevni bilans od početka epidemije, saopštio je Institut Robert Koh.

Prethodni rekord zabeležen je u subotu, kada je zabeleženo 14.714 novozaraženih, a od tada je dnevni broj novih slučajeva bio u padu. Od poslednjeg preseka preminulo je 85 osoba, prenosi Rojters.

Od početka epidemije ukupno je zaraženo 464.239 osoba, od kojih je 10.125 preminulo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Nemački Bild javio je danas da kancelarka Angela Merkel želi sastanak sa premijerima 16 nemačkih pokrajina o zatvaranju restorana i kafića poćev od 4. novembra, kao pokušaj da se zaustavi širenje korona virusa.

U Ukrajini najviše preminulih od početka pandemije 

Broj preminulih pacijenata u Ukrajini od korona virusa je danas skočio na 165, što je najcrnji dan od početka pandemije, preneo je Rojters.

Prethodni negativan rekord dogodio se 21. oktobra, kada je umrla 141 osoba, saopštio je danas krizni štab ove zemlje.

Krizni štab je saopštio i da je u prethodnih 24 sata zabeleženo 7.474 novih slučajeva, pa sada Ukrajina beleži ukupno 363.075 slučajeva i 6.755 preminulih.

London: Prva generacija vakcina neće pomoći svakome?

Član britanske radne grupe za izradu vakcine Kejt Bingam rekla je da prva generacija vakcina protiv korona virusa "verovatno neće biti savršena" i da "možda neće delovati na svakoga", preneo je Rojters.

"Međutim, ne znamo da li ćemo ikada imati vakcinu protiv korona virusa. Važno je da ne budemo preterani optimisti", rekla je Bingam za Lanset medikal žurnal.

Ona je rekla da bi prva generacija vakcina protiv Kovid 19 "možda mogla samo da smanji simptome infekcije, a ni to nije garant da će biti delotvorna za svakoga".

"Mnoge, čak bih rekla potencijalno sve vakcine protiv korone bi mogle da budu neuspešne. Fokus na vakcinama je da pojača imuni odgovor kod osoba starijih od 65 godina", dodala je Bingam.

Ona je zaključila da kapaciteti za globalnu proizvodnju vakcina je "ne odgovaraju potrebama za milijardama doza, koliko traže skoro sve zemlje sveta, pa čak ni za Veliku Britaniju nema dovoljno mogućnosti da se napravi dovoljno vakcina."
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.