ĐUKANOVIĆ: Jedino jak lider i stabilnost može da sačuva interese Srbije, uprkos velikim pritiscima

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2022, 22:39

ĐUKANOVIĆ: Jedino jak lider i stabilnost može da sačuva interese Srbije, uprkos velikim pritiscima

Debata povodom situacije u Ukrajini

Večerašnji gosti debate "Reč na reč" na RTS su Snežana Paunović sa liste Ivice Dačić, Zoran Lutovac - ujedinjeni za pobedu Srbije, Miloš Jovanović - srpska koalicija nada, Saša Radulović - lista Suverenoisti, Vladimir Đukanović - "Aleksandar Vučić, zajedno možemo sve" i Milica Đurđević Stamenkovski iz stranke Zavetnici.

Vodila se debata zbog trenutne situacije u Ukrajini, a dotaknute su i sankcije, i položaj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije u ovoj situaciji. Vladimir Đukanović oštro je obrazložio zašto je dobro što je Srbija ostala neutralna, i što nije uvela sankcije Rusiji.

- Mi moramo da čuvamo vojnu neutralnost. Nisam došao ovde da polemišem, već da pozovem sve na zajedništvo. Ovo je vrlo teška pozicija za Srbiju. 13 različitih deklaracija su stavljene pred nama, 10 smo odbili, a tri prihvatili. Jedna je čak i lošija po nas, ali moramo da predstavimo podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine. Srbija poštuje teriotorijalni integritet Ukrajine, ali nikako neće uvesti sankcije Rusiji, niti nam pada na pamet ikome da uvodimo sankcije - rekao je on i dotakao se toga da svako ko pokušava da nas "okrene" protiv Rusije, radi na štetu Srbiji.

- Radimo samo u interesu naše zemlje. Moramo voditi računa o ekonomiji. Svako ko pokušava da nas konfrotira protiv Rusije, radi na štetu Srbiji. Srbija nikome neće uvesti sanckije. Srbija mora imati jaku vlast i jakog predsednika. Jedino jak lider i stabilnost može da sačuva interese Srbije, uprkos velikim pritiscima - rekao je on.

Pomenuo je i ruski gas.

- Ja sam šokiran stavovima pojedinaca. Od nas traže da plenimo imovinu Gaspromu. Hoćete li da objasnite građanima Srbije kada se smrzavaju zbog čega je to? Imamo vojnu neutralnost, mi moramo ljubomorno sve da čuvamo. Moramo da budemo odgovorini prema zemlji i prema svom narodu. Sankcije su opasne. Mi treba da gledamo dok se slonovi tuku da čuvamo svoju glavu - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.