Demonstranti u Donjecku traže referendum o otcepljenju

Izvor: Beta, 22.Mar.2014, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti u Donjecku traže referendum o otcepljenju

DONJECK, 22. marta 2014. (Beta-AP) - Više od 5.000 proruskih stanovnika Donjecka demonstriralo je u subotu, tražeći održavanje referenduma na kojem bi se odlučivalo da li će taj grad na istoku Ukrajine takodje da se otcepi i pripoji Rusiji, poput poluostrva Krim.

Krim je na referendumu u prošlu nedelju velikom većinom odlučio da se otcepi od Ukrajine i pripoji Rusiji. Zapadne zemlje su taj referendum ocenile kao nelegitiman, a ruski predsednik Vladimir Putin završio >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << je juče postupak pripajanja Krima Rusiji stavljanjem potpisa na dokumenta o aneksiji.

Sa Krimom koji je sada pod kontrolom ruskih snaga, koje su opkolile ukrajinske vojne baze na tom strateškom crnomorskom poluostrvu, raste zabrinutost da bi i istočni ukrajinski regioni mogli da takodje započnu proces otcepljenja, ocenjuje agencija AP.

Rusija je rasporedila velike vojne kontigente u oblasti nedaleko od granice sa istočnom Ukrajinom.

"Pokušavaju da nas odvoje od Rusije. Ali Donbas (Donjecki basen) je spreman za borbu protiv ove bande koja je već izgubila Krim i gubi i na istoku", rekao je jedan od demonstranata, 59-godišnji biznismen Igor Šapoval.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

I Donjeck traži otcepljenje

Izvor: Vesti-online.com, 22.Mar.2014

Više od 5.000 proruskih stanovnika Donjecka demonstriralo je danas, tražeći održavanje referenduma na kojem bi se odlučivalo da li će taj grad na istoku Ukrajine takođe da se otcepi i pripoji Rusiji, poput poluostrva Krim...Protest proruskih demonstranata u Donjecku, gradu na istoku Ukrajine.. ..Krim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.