Bajden u razgovoru sa Putinom podržao suverenitet Ukrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2021, 16:58

Bajden u razgovoru sa Putinom podržao suverenitet Ukrajine

Američki predsednik Džo Bajden naglasio je nepokolebljivu posvećenost SAD suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine tokom današnjeg telefonskog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i pozvao Rusiju da smanji tenzije u odnosima s tom državom, saopštila je Bela kuća.

Bajden je izrazio zabrinutost zbog nagomilavanja ruske vojske na Krimu i na granici sa Ukrajinom, navodi se u saopštenju Bele >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kuće, preneo je Rojters.

Bajden je, takođe, jasno stavio do znanja da će SAD delovati čvrsto u odbrani svojih nacionalnih interesa kao odgovor na ruske akcije, poput sajber upada i mešanja u izbore.

On je predložio i održavanje samita sa Putinom u trećoj zemlji predstojećih meseci.

Blinken potvrdio podršku SAD teritorijalnom integritetu Ukrajine

Američki državni sekretar Entoni Blinken danas je u Briselu, na sastanku sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrom Kulebom, potvrdio je nepokolebljivu podršku SAD teritorijalnom integritetu Ukrajine.

"(Američki državni) sekretar izrazio je zabrinutost zbog ruskih namernih akcija sa ciljem eskalacije tenzija sa Ukrajinom, uključujući agresivnu retoriku i dezinformacije, sve veće kršenje prekida vatre i kretanje trupa na okupiranom Krimu i u blizini granice sa Ukrajinom", navodi se u saopštenju Stejt departmenta, preneo je Rojters.

Binken se nalazi u Briselu radi konsultacija sa saveznicima i partnerima iz NATO o nizu prioritetnih pitanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden razgovarao sa Putinom o Ukrajini, predložio samit o nizu pitanja

Izvor: VOA, 13.Apr.2021

Predsednik SAD Džo Bajden u utorak je razgovarao telefonom sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i direktno mu preneo zabrinutost u pogledu raspoređivanja ruskih vojnih snaga na granici sa Ukrajinom. "Presednik Bajden naglasio je da su SAD čvrsto posvećene suverenitetu i teritorijalnom integritetu...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.