Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Nov.2014, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banka Rusije ograničila mere, rublja pada, cene rastu

Centralna banka Rusije je u sredu odlučila da ograniči podršku rublji koja je, pod teretom ukrajinske krize, pala na novu rekordno nisku vrednost, dok inflacija nastavlja da raste.

Banka Rusije je najavila da će ograničavanjem svojih intervencija na do 350 miliona dolara dnevno, odustati od "neograničene" prodaje deviza, da bi izbegla "špekulativnu strategiju protiv rublje".

Od početka sukoba u istočnoj Ukrajini pro-ruskih separatista i snaga lojalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Kijevu, ruska Centralna banka je potrošila milijarde na intervencije, a samo prošlog četvrtka čak 2,5 milijarde dolara.

Promena strategije i očigledna volja da se rublja prepusti, dovela je do naglog pada njene vrednosti na nov rekordno nizak nivo. Evro se popeo na 56,36 rubalja, a dolar na 44,98 rubalja i takav trend se nastavlja.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Banka Rusije ograničila mere: Rublja pada, cene rastu

Izvor: Vesti-online.com, 05.Nov.2014

Centralna banka Rusije je u sredu odlučila da ograniči podršku rublji koja je, pod teretom ukrajinske krize, pala na novu rekordno nisku vrednost, dok inflacija nastavlja da raste. ..ostignuta nova, rekordno niska vrednost ruske rublje.. ..Banka Rusije je najavila da će ograničavanjem svojih intervencija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.