RIK proglasila izborne liste SRS, URS i Preokreta

Izvor: Blic, 19.Mar.2012, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK proglasila izborne liste SRS, URS i Preokreta

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je večeras tri izborne liste - Srpske radikalne stranke, Ujedinjenih regiona Srbije i Koalicije "Preokret".

Tako će se na majskim izborima SRS naći na drugom mestu na izbornom listiću, URS na trećem, a koalicija "Preokret", koju predvodi Liberalno-demokratska partija, na četvrtom.

Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj

Prebrojavanjem je utvrđeno da je listu broj dva "Srpska radikalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stranka - dr Vojislav Šešelj" podržalo 10.906 građana sa pravno ispravnim potpisima.

Ovlašćeno lice SRS za predaju potpisa Vjerica Radeta rekla je da je nosilac liste i prvi na listi Šešelj, koji je već devet godina u Haškom tribunalu. SRS je juče predala listu sa oko 11.500 potpisa. Osnovni slogan te stranke je "Biram Srbiju".

Ujedinjeni regioni Srbije - Mlađan Dinkić

Listu broj tri "Ujedinjeni regioni Srbije-Mlađan Dinkić" podržalo je 12.178 građana sa ispravnim potpisima.

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) predali su listu kandidata sa potpisima podrške 12.359 građana. Lista se zove "Ujedinjeni regioni Srbije - Mlađan Dinkić", koji je i prvi na listi, a za njim slede Veroljub Stevanović, Maja Gojković, Boško Ničić, Vladan Vasić, Verica Kalanović i drugi.

Slogan URS je: "Jaki regioni, jaka Srbija".

Listama SRS i URS ostavljeno je da do 30. aprila odrede svoje predstavnike koji će ući u prošireni sastav RIK-a. SRS, URS i "Preokret" svoje izborne liste RIK-u su predali sinoć, a ta komisija je dužna da u roku od 24 sata proglasi liste ili ukaže na nepravilnosti koje moraju da budu ispravljene.

Čedomir Jovanović - Preokret

Lista broj četiri "Čedomir Jovanović - Preokret" podržana je sa 11.758 pravno ispravnih potpisa građana. Izborna lista "Čedomir Jovanović - Preokret" predata je RIK-u sa potpisom podrške 12.300 građana.

Prvi na listi je lider Liberalnodemokratske partije Čedomir Jovanović, a slede Žarko Korać, Ranka Savić, Zaharije Trnavčević, Aleksandar Jugović, Nataša Mićić, Miljenko Dereta.Izbornu listu "Preokreta" čine LDP, Srpski pokret obnove, Socijaldemokratska unija, Bogata Srbija, Vojvođanska partija, Demokratska partija Sandžaka, Zelena ekološka partija-Zeleni, Partija Bugara Srbije.

Na večerašnjoj sednici je utvrđeno da u prošireni sastav RIK-a ulaze predstavnici liste "Čedomir Jovanović-Preokret" - diplomirana pravnica Milka Marinković, a diplomirani pravnik Miloš Joksimović kao zamenik člana.

Izbor za bolji život-Boris Tadić

Sinoć je RIK proglasio kao prvu izbornu listu "Izbor za bolji život-Boris Tadić", koju predvodi DS.

Ta koalicija podnela je oko 14.500 potpisnih izjava podrške, od kojih je naknadnom proverom za jedan broj utvrđeno da su iz različitih razloga neispravne i nevažeće, tako da je ukupan broj izjava birača koji podržavaju izbornu listu 13.762.

Na toj izbornoj listi broj jedan, na prvom mestu je Dragan Đilas, pa slede Ružica Pavlović Đinđić, Dragoljub Mićunović, Rasim Ljajić, Miodrag Stojković, Jelena Trivan i drugi.

Za kandidovanje izborne liste potrebno je prikupiti najmanje 10.000 važećih potpisa podrške.

Povezane vesti: Koalicija Albanaca Preševske doline Predsedniku, članovima i sekretaru RIK-a 90.000 dinara mesečno Dveri počele izbornu kampanju skupom u Nišu Liga socijaldemokrata Vojvodine predala listu kandidata Radikali predali izbornu listu RIK-u
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije,   Vojislav Šešelj

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.