Ujedinjeni Regioni Srbije
Ujedinjeni Regioni Srbije

Osnivačka skupština Ujedinjenih regiona Srbije ili URS, na kojoj je promovisana programska deklaracija Ujedinjenih regiona Srbije i potpisan osnivački akt, održana je u Sava Centru 16. maja 2010. godine, a zatim je održana i izborna skupština G17 plus kao i konferencija. Predsednik stranke Ujedinjenih regiona Srbije i lider G17 plus Mlađan Dinkić je izjavio za medije da se stranka zalaže za jedinstvenu, celovitu, i demokratsku Srbiju, ali sa planom sa većim ovlašćenjima za lokalne samouprave u Srbiji.

Njihovo zalaganje da kroz jačanje lokalnih lidera i rešavanjem lokalnih problema se jača Srbija u celini kao i njena pozicija. Njihovo zalaganje da se što više sprovodi koncentracija vlasti i suštinska decentralizacija je u jednom delu naroda izazvala oduševljenje dok je drugi deo naroda smatrao da je ideja suluda i da ne može da zaživi tako nešto u Srbiji.
Svojim karavanom kroz Srbiju sa članovima stranke Dinkić je putovao i pričao sa ljudima, da bi se upoznao sa njihovim problemima i kako bi se razmotrili načini za njihovo rešavanje. Dinkić je jedan od prvih vođa koji je slobodno išao od grada do grada i slobodno razgovarao sa ljudima, mnogi su zatim krenuli njegovim stopama. Govoreći o ekonomskom i socijalnom problemu Srbije, Dinkić je kritikovao političare koji na rade i koji su izgubili kontakt sa realnošću i problemima građana.

Kao uslov za rešavanje ekonomskih i socijalnih problema u unutrašnjosti Srbije i sprečavanju odliva stanovništva, Dinkić se zalagao za vraćanje imovine lokalnim samoupravama. Programsku deklaraciju o saradnji više stranaka i ličnosti po pitanju socijalnog zbrinjavanja građana potpisali su: Mlađan Dinkić, Verko Stefanović, Maja Gojković, Boško Ničić, reditelj Goran Paskaljević, preduzetnik Mirko Todorović, i počasni predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Predrag Marković. Velikoj skupštini su prisustvovali i predsednik Socijaldemokratske partije Rasim Ljajić, funkcioneri Sps Žarko Obradović i Branko Ružić, predsednik saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, i predsednik instituta regiona Evrope Franc Šauzberger.
Ciljevi Ujedinjenih regiona Srbije sadržali su celu obnovu i modernizaciju društva, kao i jačanje ekonomije na nacionalnom, i lokalnom nivou, decentralizaciju, i ravnomerniji regionalni razvoj radi unapređenja kvaliteta života, u svim delovima Srbije, i ubrzo dostizanje evropskih standarda i sticanje punopravnog članstva Srbije u Evropsku uniju.

Posle velikih razmirica u stranci na izbornoj skupštini G17 plus za predsednika stranke je više puta biran lider te partije Mlađan Dinkić. 24. jula 2014. godine Ujedinjeni regioni Srbije se gase, i kao politička stranka odlaze sa političke scene. Stranka je delovala kao politička organizacija udruživanjem nacionalnih, regionalnih, i lokalnih stranaka, udruženja građana i pojedinaca. Stožer okupljanja je bila partija Mlađana Dinkića G17 plus nastala 2002. godine, koja je delovala kao nevladina organizacija od kraja devedesetih godina.
Nakon lošeg rezultata na parlamentarnim izborima 2014. godine lider Mlađan Dinkić je podneo ostavku na sve funkcije a potom je URS raspuštena. Bivši ministar privrede i finansija Mlađan Dinkić koji je skoro deset godina vodio ekonomiju zemlje, pošto se povukao iz politike karijeru je nastavio u privatnom biznisu.

Direktor je jedne inostrane kompanije koja se bavi finansijskim konstaltingom na prostoru na prostoru bivše SFRJ. Dinkić je napisao knjigu Ekonomija destrukcije, pruža konsultantske usluge, i drži predavanja. U stanu na Novom Beogradu živi sa suprugom Tanjom, u domu poseduje i muzičku sobu sa zvučnom izolacijom gde sluša i pravi muziku. Pisao je recenzije za mnoge muzičke sajtove i programe, u slobodno vreme piše pesme i svira gitaru. Mnoge hitove je pisao za zvučna rok imena i folk zvezde kod nas, stvarao je hitove za Kikija Lesandrića, Tijanu Dapčević, Dženana Lončarevića, Bobana Rajovića, Sašu Matića, posle uspeha odlučio se na ozbiljno ulaganje i da uplovi u muzički biznis.

Dinkić je svirao u muzičkoj grupi Monetarni udar, a saradnja sa Kikijem Lesandrićem je imala mnogo uspeha iza sebe, Kiki je sa osveženom postavom Pilota snimio dva uspešna albuma Mesec na vratima i Slučajno zauvek sarađujući u mnogim pesama sa Mlađanom Dinkićem.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
 Sa 9,7 miliona švajcarskih franaka  Švajcarska vlada  omogućilo ulaganje u dodatne projekte

Sa 9,7 miliona švajcarskih franaka Švajcarska vlada omogućilo ulaganje u dodatne projekte

BEOGRAD - Švajcarska vlada se uključila u rad Fonda 2022. godine sa 9,7 miliona švajcarskih franaka, što je omogućilo ulaganje u dodatne projekte počevši od Trećeg poziva. ``Pridružili smo se Nemačkoj u podršci institucijama za stručno osposobljavanje...

Izvor: Beta Video, 09.Apr.2024, 14:43

Detaljnije >>

Cvetković otvorio Sajam nautike, lova i ribolova: Naši vodni putevi mogu biti zlatna veza specijalizovane međunarodne izložbe EXPO 2027

Cvetković je rekao da za ljubitelje lova i ribolova, Srbija predstavlja pravi raj. Ministar privrede Slobodan Cvetković danas je otvorio 44. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova u Beogradu. „Ovogodišnji slogan ove manifestacije je ‘Кurs može biti samo jedan ‘, a kurs Srbije...

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 04.Apr.2024, 18:00

Detaljnije >>

Odveo klub od druge lige do Lige šampiona pa dobio otkaz

Švajcarac Urs Fišer više nije trener Union Berlina.

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Nov.2023, 14:13

Detaljnije >>

Urs Fišer nije više trener Union Berlina

Fudbalski klub Union Berlin sporazumno je danas raskinuo ugovor sa trenerom Ursom Fišerom posle niza od 14 utakmica bez pobede u svim takmičenjima.

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Nov.2023

Detaljnije >>

Ambasador Švajcarske u Nišu, posetio Džob info centar

NIŠ. Ambasador Švajcarske u Beogradu Urs Šmid posetio je Džob info centar u Nišu. Šmid je rekao da vlade Švajcarske i Srbije već osam godina realizuje projekat “Znanjem do posla” i taj proces ja ocenio kao “veoma uspešan”. Objasnio je da ovaj projekat pomaže u obrazovanju mladih ali i ekonomiji . Šmid je rekao da se u realizaciji ovog projekta oslanjaju na “neka iskustva koja imaju u Švajcarskoj a li i da se prilagođavaju posrojećem...

Izvor: JUGpress.com, 09.Nov.2023, 09:58

Detaljnije >>

Šmid: Džob info centar pomaže mladim ljudima, ali i kompanijama koje traže zaposlene

Šmid: Džob info centar pomaže mladim ljudima, ali i kompanijama koje traže zaposlene

NIŠ - ``Džob info centar pomaže mladim ljudima, ali u isto vreme pomaže i kompanijama koje traže zaposlene. Možemo primetiti...

Izvor: Beta Video, 08.Nov.2023, 21:29

Detaljnije >>

Šmid: Švajcarska veoma posvećena i pomaže Srbiji u oblasti ekonomskog razvoja i obrazovanja

Šmid: Švajcarska veoma posvećena i pomaže Srbiji u oblasti ekonomskog razvoja i obrazovanja

NIŠ - Ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid posetio je danas Džob info centar u Nišu i rekao da je Švajcarska...

Izvor: Beta Video, 08.Nov.2023

Detaljnije >>