Ujedinjeni Regioni Srbije
Ujedinjeni Regioni Srbije

Osnivačka skupština Ujedinjenih regiona Srbije ili URS, na kojoj je promovisana programska deklaracija Ujedinjenih regiona Srbije i potpisan osnivački akt, održana je u Sava Centru 16. maja 2010. godine, a zatim je održana i izborna skupština G17 plus kao i konferencija. Predsednik stranke Ujedinjenih regiona Srbije i lider G17 plus Mlađan Dinkić je izjavio za medije da se stranka zalaže za jedinstvenu, celovitu, i demokratsku Srbiju, ali sa planom sa većim ovlašćenjima za lokalne samouprave u Srbiji.

Njihovo zalaganje da kroz jačanje lokalnih lidera i rešavanjem lokalnih problema se jača Srbija u celini kao i njena pozicija. Njihovo zalaganje da se što više sprovodi koncentracija vlasti i suštinska decentralizacija je u jednom delu naroda izazvala oduševljenje dok je drugi deo naroda smatrao da je ideja suluda i da ne može da zaživi tako nešto u Srbiji.
Svojim karavanom kroz Srbiju sa članovima stranke Dinkić je putovao i pričao sa ljudima, da bi se upoznao sa njihovim problemima i kako bi se razmotrili načini za njihovo rešavanje. Dinkić je jedan od prvih vođa koji je slobodno išao od grada do grada i slobodno razgovarao sa ljudima, mnogi su zatim krenuli njegovim stopama. Govoreći o ekonomskom i socijalnom problemu Srbije, Dinkić je kritikovao političare koji na rade i koji su izgubili kontakt sa realnošću i problemima građana.

Kao uslov za rešavanje ekonomskih i socijalnih problema u unutrašnjosti Srbije i sprečavanju odliva stanovništva, Dinkić se zalagao za vraćanje imovine lokalnim samoupravama. Programsku deklaraciju o saradnji više stranaka i ličnosti po pitanju socijalnog zbrinjavanja građana potpisali su: Mlađan Dinkić, Verko Stefanović, Maja Gojković, Boško Ničić, reditelj Goran Paskaljević, preduzetnik Mirko Todorović, i počasni predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Predrag Marković. Velikoj skupštini su prisustvovali i predsednik Socijaldemokratske partije Rasim Ljajić, funkcioneri Sps Žarko Obradović i Branko Ružić, predsednik saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, i predsednik instituta regiona Evrope Franc Šauzberger.
Ciljevi Ujedinjenih regiona Srbije sadržali su celu obnovu i modernizaciju društva, kao i jačanje ekonomije na nacionalnom, i lokalnom nivou, decentralizaciju, i ravnomerniji regionalni razvoj radi unapređenja kvaliteta života, u svim delovima Srbije, i ubrzo dostizanje evropskih standarda i sticanje punopravnog članstva Srbije u Evropsku uniju.

Posle velikih razmirica u stranci na izbornoj skupštini G17 plus za predsednika stranke je više puta biran lider te partije Mlađan Dinkić. 24. jula 2014. godine Ujedinjeni regioni Srbije se gase, i kao politička stranka odlaze sa političke scene. Stranka je delovala kao politička organizacija udruživanjem nacionalnih, regionalnih, i lokalnih stranaka, udruženja građana i pojedinaca. Stožer okupljanja je bila partija Mlađana Dinkića G17 plus nastala 2002. godine, koja je delovala kao nevladina organizacija od kraja devedesetih godina.
Nakon lošeg rezultata na parlamentarnim izborima 2014. godine lider Mlađan Dinkić je podneo ostavku na sve funkcije a potom je URS raspuštena. Bivši ministar privrede i finansija Mlađan Dinkić koji je skoro deset godina vodio ekonomiju zemlje, pošto se povukao iz politike karijeru je nastavio u privatnom biznisu.

Direktor je jedne inostrane kompanije koja se bavi finansijskim konstaltingom na prostoru na prostoru bivše SFRJ. Dinkić je napisao knjigu Ekonomija destrukcije, pruža konsultantske usluge, i drži predavanja. U stanu na Novom Beogradu živi sa suprugom Tanjom, u domu poseduje i muzičku sobu sa zvučnom izolacijom gde sluša i pravi muziku. Pisao je recenzije za mnoge muzičke sajtove i programe, u slobodno vreme piše pesme i svira gitaru. Mnoge hitove je pisao za zvučna rok imena i folk zvezde kod nas, stvarao je hitove za Kikija Lesandrića, Tijanu Dapčević, Dženana Lončarevića, Bobana Rajovića, Sašu Matića, posle uspeha odlučio se na ozbiljno ulaganje i da uplovi u muzički biznis.

Dinkić je svirao u muzičkoj grupi Monetarni udar, a saradnja sa Kikijem Lesandrićem je imala mnogo uspeha iza sebe, Kiki je sa osveženom postavom Pilota snimio dva uspešna albuma Mesec na vratima i Slučajno zauvek sarađujući u mnogim pesama sa Mlađanom Dinkićem.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Okt.2017, 14:33

Stranački računi za pranje?

Stranački računi za pranje?

Agencija za borbu protiv korupcije prijavila tužilaštvu SNS, SPS i URS zbog sumnjivih donacija tokom izborne kampanje 2014. godine.

Detaljnije >>


Izvor: Vaseljenska TV, 04.Jun.2017, 22:00

Šokantan preokret: SNS vaskrsao Dinkića, Mlađan novo tajno oružje naprednjaka!

Beograd – Mlađan Dinkić preko Boška Ničića ubedio Veroljuba Stevanovića da napravi koaliciju sa Srpskom naprednom strankom Mlađan Dinkić, bivši lider URS i ministar finansija, vraća se u politiku, i to preko svojih saradnika na lokalu i vladajućeg SNS, ekskluzivno saznaje Kurir! Prema rečima našeg izvora, upravo je Dinkić ubedio Boška Ničića, lidera Pokreta za Krajinu i gradonačelnika Zaječara, da napravi koaliciju sa SNS, a sada to isto radi i sa Veroljubom Stevanovićem u Kragujevcu. Boško...

Detaljnije >>

Izvor: B92, 10.Apr.2017, 20:52

Vezali osam titula, a traže novog trenera

Vezali osam titula, a traže novog trenera

Švajcarski fudbalski šampion Bazel traži novog trenera za sledeću sezonu, posle objave da Urs Fišer neće ostati...

Detaljnije >>

Izvor: JužneVesti.com, 09.Feb.2017, 18:05

Novo rukovodstvo i obavezno članstvo u Privrednoj komori

Novo rukovodstvo i obavezno članstvo u Privrednoj komori

Regionalna privredna komora u Nišu od 1. januara je, izmenom Zakona, ogranak republičke Komore. Na njenom čelu sada je nekadašnji funkcioner G17 i URS Aleksandar Milićević Pile, koji je bio i ekonomski savetnik u Ambasadi Srbije u Bugaskoj.. Milićević je bio i član Gradskog veća od 2004. do 2008. godine, u mandatu Smiljka Kostića, a u to vreme bio je i na čelu upravnih odbora u niškoj "Elektrodistribuciji" i "Elektromrežama Srbije", a kako se navodi u njegovoj biografiji...

Detaljnije >>

Izvor: Telegraf.rs, 17.Jan.2017, 14:09

5 razloga zašto 5 godina kasnije nema istih lica na predsedničkim izborima (FOTO)

5 razloga zašto 5 godina kasnije nema istih lica na predsedničkim izborima (FOTO)

Nešto manje od tri meseca ostalo je do predsedničkih izbora u Srbiji. Prema dosadašnjim najavama poznato je šest kandidata, koji će trčati trku za ulazak na Andrićev venac. Među njima, nema nijednog koji čije se ime i prezime našlo na glasačkom listiću pre pet godina, odnosno na prethodnim predsedničkim izborima. Šta je uticalo na takvu promenu na političkoj sceni Srbije?Na glasačkom listiću 2012. godine našlo se 12 imena, čiji je redosled određen žrebom. Birači su tada mogli...

Detaljnije >>

Izvor: VOA, 11.Jan.2017, 19:24

Ribolovci Srbije nisu zadovoljni učinkom ribočuvara

Ribolovci Srbije nisu zadovoljni učinkom ribočuvara

Zbog ribokrađe koja je poprimila alarmantne razmere i odsustva akcije korisnika ribolovnih voda, skoro 40 procenata učesnika ankete Ujedinjenih ribolovaca Srbije (URS) ne namerava da kupi ribolovnu dozvolu za ovu godinu. Prema slobodnim procenama, na rekama u Srbiji se godišnje ukrade nekoliko stotina tona ribe, uglavnom one plemenite, vode su zagađene, ugroženi su kompletni ekosistemi, neke vrste poput morune, kečige ili linjaka su na pragu istrebljenja ili su kao mladica na putu da to postanu. ...

Detaljnije >>

Izvor: SandzakPress.net, 30.Dec.2016, 17:07

KORUPCIJA U TUTINU – Iz budžeta uplaćivali milione strankama SDA i SDP

KORUPCIJA U TUTINU – Iz budžeta uplaćivali milione strankama SDA i SDP

Savjet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije objavio je dana analizu trošenja budžetskih sredstava u opštini Tutin.  Savjetu je opština Tutin dostavila podatke o isplaćenim dotacijama nevladinim organizacijama samo za 2014. godinu i to za iznos od 40.687.716,98 dinara. Korisnici tih dotacija su političke partije (SDP, SDA Sandžaka, SNP Mirsad Đerlek, URS, DS). Prema navedenim podacima sredstva dotirana političkim partijama...

Detaljnije >>